(ВИДЕО) ЉУБЧО НАПРАВИ ЛОМ НА КАНАЛ 77: УШТЕ ВО 90-ТИТЕ БЕВ ПОЛИТИЧКИ ВИЗИОНЕР И ПРВ КАЖАВ ДЕКА СО БУГАРИТЕ ЌЕ МОРА ДА СЕ ПОМИРИМЕ И ЗБЛИЖИМЕ, ШТЕТА ШТО НИКОЈ НЕ МЕ ПОСЛУША
(ВИДЕО) ЉУБЧО НАПРАВИ ЛОМ НА КАНАЛ 77: УШТЕ ВО 90-ТИТЕ БЕВ ПОЛИТИЧКИ ВИЗИОНЕР И ПРВ КАЖАВ ДЕКА СО БУГАРИТЕ ЌЕ МОРА ДА СЕ ПОМИРИМЕ И ЗБЛИЖИМЕ, ШТЕТА ШТО НИКОЈ НЕ МЕ ПОСЛУША
ТРИ ПРИЧИНИ ЗОШТО НЕБАЊАТИТЕ ТОЛКУ МНОГУ ГО МРАЗАТ ФРЧКОВСКИ, ДУРИ ПОВЕЌЕ И ОД ЗАЕВ, ШТО Е НЕВЕРОЈАТЕН ФЕНОМЕН?!?!
ТРИ ПРИЧИНИ ЗОШТО НЕБАЊАТИТЕ ТОЛКУ МНОГУ ГО МРАЗАТ ФРЧКОВСКИ, ДУРИ ПОВЕЌЕ И ОД ЗАЕВ, ШТО Е НЕВЕРОЈАТЕН ФЕНОМЕН?!?!
МАКЕДОНСКАТА НОВИНАРСКА ЛЕГЕНДА ЧОМОВСКИ ДОБИТНИК НА НАГРАДАТА КРСТЕ ПЕТКОВ МИСИРКОВ ЗА ЖИВОТНО ДЕЛО
МАКЕДОНСКАТА НОВИНАРСКА ЛЕГЕНДА ЧОМОВСКИ ДОБИТНИК НА НАГРАДАТА КРСТЕ ПЕТКОВ МИСИРКОВ ЗА ЖИВОТНО ДЕЛО
НУКЛЕАРНА БОМБА ОДЕКНА НА ПОЛИТИЧКАТА СЦЕНА: Касами од Беса најавува дека придобиле најмалку двајца опозициски пратеници
НУКЛЕАРНА БОМБА ОДЕКНА НА ПОЛИТИЧКАТА СЦЕНА: Касами од Беса најавува дека придобиле најмалку двајца опозициски пратеници
НАУМОВСКИ: На Светскиот ден на енергетската ефикасност, ја посетив градинката Росица во Хром, чијшто објект е дел од проектот: 🟩поставување на фотонапонски панели и хибридни сончеви колектори како замена за производство на електрична енергија и топла вода
НАУМОВСКИ: На Светскиот ден на енергетската ефикасност, ја посетив градинката Росица во Хром, чијшто објект е дел од проектот: 🟩поставување на фотонапонски панели и хибридни сончеви колектори како замена за производство на електрична енергија и топла вода
АНАСТАСОВ: Општина Пробиштип во соработка со Јавното комунално претпријатие "Никола Карев" започна со акција за чистење на диви депонии, јавни површини на крајпатните појаси, речни корита и други места каде што има несоодветно одлагање на отпад
АНАСТАСОВ: Општина Пробиштип во соработка со Јавното комунално претпријатие "Никола Карев" започна со акција за чистење на диви депонии, јавни површини на крајпатните појаси, речни корита и други места каде што има несоодветно одлагање на отпад
(ВИДЕО) ЦАЦИ ГО МАСАКРИРАШЕ МУЦУНСКИ: ЗОШТО СО МЕСЕЦИ ЈА ЛАЖЕВТЕ ЈАВНОСТА ДЕКА ИМАТЕ МНОЗИНСТВО ВО СОБРАНИЕ?!
(ВИДЕО) ЦАЦИ ГО МАСАКРИРАШЕ МУЦУНСКИ: ЗОШТО СО МЕСЕЦИ ЈА ЛАЖЕВТЕ ЈАВНОСТА ДЕКА ИМАТЕ МНОЗИНСТВО ВО СОБРАНИЕ?!
ШОКАНТЕН ТВ НАСТАП НА ПРАТЕНИЧКАТА НА ВМРО ДПМНЕ ОД СТРУМИЦА, ЕЛИ ПАНОВА: ВМРО ДПМНЕ НЕ СЕ ОТКАЖУВА ОД ПОНИШТУВАЊЕ НА СЛУЧАИТЕ НА СЈО И СО ТОА ОСЛОБОДУВАЊЕ ОД ЗАТВОР НА МИЈАЛКОВ, ЈАНКУЛОВСКА, ГРУЕВСКИ?!?!
ШОКАНТЕН ТВ НАСТАП НА ПРАТЕНИЧКАТА НА ВМРО ДПМНЕ ОД СТРУМИЦА, ЕЛИ ПАНОВА: ВМРО ДПМНЕ НЕ СЕ ОТКАЖУВА ОД ПОНИШТУВАЊЕ НА СЛУЧАИТЕ НА СЈО И СО ТОА ОСЛОБОДУВАЊЕ ОД ЗАТВОР НА МИЈАЛКОВ, ЈАНКУЛОВСКА, ГРУЕВСКИ?!?!

СТОПАНСКА КОМОРА: Наместо крај на урбанистичкиот хаос, мораториумот за градба во општина Цетар предизвика штета за инвеститорите

Мораториумот за градба во Цетар иако требаше да донесе ред во урбанистичкото градење и планирање, во пракса предизвика штета кај деловните субјекти и кај инвеститорите. Траеше предолго велат за локално.мк од Здружението на градежништво, индустрија на градежни материјали и неметали при Стопанската Комора на Македонија, а ревизијата на урбанистичките планови не се одвиваше според конкретна и утврдена динамика.

“Сите механизми кои ги презема локалната власт покрај остварувањето на јавниот интерес треба да овозможат и заштита на приватниот интерес како едно од начелата на урбанистичкото планирање. Здружението на градежништвото ги поддржува активностите за урбано и хумано живеење, меѓутоа мора да се води сметка и за планираните активности и инвестициските вложувања од страна на приватниот сектор”, вели претседателот Андреа Серафимовски.

Правото на хуман живот не засега сите, но не е лесно вели тој,да се постигне едно решение со кое ќе бидат задоволни и граѓаните и инвеститорите.

“За да не се доведеме во вакви ситуации во иднина и да дебатираме кое од овие начела има поголема тежина треба да тргнеме од креирање квалитетни и применливи прописи. Годинава беше донесен нов Закон за урбанистичко планирање, а во скоро време очекуваме да бидат донесени сите подзаконски акти кои ќе овозможат негова доследна имплементација и надминување на досегашните проблеми во практиката. Од исто значење е и донесувањето на нов Закон за градење со оглед дека важечкиот закон е менуван над 30 пати. Со тоа очекуваме дека би се ставил ред во работењето, би се отстраниле злоупотребите од минатото и би се креирала правна извесност како предуслов за успешно и квалитетно работење на градежните компании.” вели Серафимовски.

Во таа насока, смета Серафимовски,нужно потребно е зајакнување на капацитетите на инспекциските служби и стручно вршење на инспекцискиот надзор за да се спречи нелојалната конкуренција,но и да се гарантира доследна примена на прописите.

loading...

Watch Dr. Stone: Stone Wars Eve of the Battle Special Feature Episode Full (https://kissanimeonline.com/m/oObz/ep-1) at website https://kissanimeonline.com kissanime page 1

Watch Suppose a Kid from the Last Dungeon Boonies moved to a starter town? Episode 2 at AnimePlanet bungou stray dogs anime planet