АЛО ДАНЕЛА, СКОПЈЕ НЕ Е РАСАДНИК ПА ДА ГО ЗАПОСТАВИШ И УНИШТИШ ДОДЕКА ГО МУЗЕШ!
АЛО ДАНЕЛА, СКОПЈЕ НЕ Е РАСАДНИК ПА ДА ГО ЗАПОСТАВИШ И УНИШТИШ ДОДЕКА ГО МУЗЕШ!
Герасимовски: Паркинг за велосипеди до секоја нова градба во Општина Центар
Герасимовски: Паркинг за велосипеди до секоја нова градба во Општина Центар
Герасимовски: Лицата со оштетен слух добиваат бесплатно паркирање на сите паркинзи на ПОЦ
Герасимовски: Лицата со оштетен слух добиваат бесплатно паркирање на сите паркинзи на ПОЦ
ЗАСЛУЖЕНО, БУЧКОВСКИ ИМА ГОЛЕМО МЕЃУНАРОДНО ИСКУСТВО И РЕЈТИНГ - Владата му го продолжи мандатот на Владо Бучковски
ЗАСЛУЖЕНО, БУЧКОВСКИ ИМА ГОЛЕМО МЕЃУНАРОДНО ИСКУСТВО И РЕЈТИНГ - Владата му го продолжи мандатот на Владо Бучковски
Заев- Таравари лаже. јавно да се извини или на суд
Заев- Таравари лаже. јавно да се извини или на суд
Со толеранција против насилство: Кампања против сите форми на омраза и насилство на Мисијата на ОБСЕ во Скопје и Агенцијата за млади и спорт
Со толеранција против насилство: Кампања против сите форми на омраза и насилство на Мисијата на ОБСЕ во Скопје и Агенцијата за млади и спорт
Претседателскиот центар за политичко образование го идентификува популизмот како една од најголемите закани за демократското политичко уредување
Претседателскиот центар за политичко образование го идентификува популизмот како една од најголемите закани за демократското политичко уредување
ПОСТОЈАН РАЗВОЈ: ЗГОЛЕМЕН ОПСЕГ ЗА OPEL CORSA-e и MOKKA-e
ПОСТОЈАН РАЗВОЈ: ЗГОЛЕМЕН ОПСЕГ ЗА OPEL CORSA-e и MOKKA-e

СУГАРЕВСКИ: Градиме три нови монтажни гаражи во централното подрачје на Прилеп

Нудиме концепт за еден од најгорливите проблеми на Прилеп, а тоа е недостигот од доволен број на паркинг места за возилата во централното градско подрачје.
Нашата зацртана цел, е преку изградба на современи булевари да ги ослободиме тротоарите и улиците од непрописно паркираните возила, да обезбедиме непречено и безбедно движење на пешаците, но и доволно паркинг места за автомобилите.

Имаме решенија за проблемот со паркирањето на најфреквентните и критични точки во централното градско подрачје.

Во правец на тоа, најавувам изградба на три нови монтажни гаражи во централното подрачје на Прилеп.
На паркингот помеѓу новата зграда на Општина Прилеп и Поштата, ќе никне првата монтажна гаража на две нивоа.

Втората монтажна гаража во центарот на Прилеп, ќе ја изградиме на паркинг просторот позади просториите на Управата за јавни приходи и поранешната градска Кафеана.
Третата гаража од монтажен тип, ќе биде изградена на просторот кај пазарот за пластика до Градската река.
Со овие монтажни гаражи ќе стопанисува ЈП за ПУП.

Со новиот паркинг простор обезбедуваме поефикасен и побезбеден сообраќај, излегуваме во пресрет на сопствениците на дуќани во Старата чаршија и сопствениците на станови во зградите од централното градско подрачје, вработените во институциите, сопствениците на деловните објекти и граѓаните корисници на автомобили.

Она што дополонително сакам да го истакнам е дека обезбедуваме посебни паркинзи за сопствениците на коли за сечење на дрва и за сопствениците на автобуси и товарни возила. Овие два соодветно обележани паркизни ги градиме до железничкиот премин на улицата Леце Котески, паралелно со железничката пруга.

Директни корисници на придобивките од реализација на овој паркинг простор ќе бидат самите дрвосечачи, како и корисниците на нивните услуги односно сопствениците на автобуси и товарни возила на приватните превозници од Прилеп.

loading...

AnimeFreak Watch anime online, English anime online HD

AnimeKisa Watch anime online, English anime online HD

Kaiketsu Zorori: Mamoru ze! Kyouryuu no Tamago (https://animeflv.uk/m/GJz0) Episode Full

Watch Evangelion: 1.0 You Are (Not) Alone Episode Full

Watch Ghost in the Shell: Stand Alone Complex 2nd GIG - Tachikomatic Days (Dub) Episode 26