КОЦЕ КАБАНА: НА ПЕТРЕ МУ ОСТАВИВ 20 ГОТОВИ ПРОЕКТИ ОН НЕМА АБЕР ДА ГИ РЕАЛИЗИРА, ЈАС НЕ ГИ РЕАЛИЗИРАВ ЗАТОА ШТО МАЛЦЕ МИ БЕА 8 ГОДИНИ, ТРЕБАШЕ ДА СУМ 40 ГОДИНИ НА ВЛАСТ КАКО ТИТО!
КОЦЕ КАБАНА: НА ПЕТРЕ МУ ОСТАВИВ 20 ГОТОВИ ПРОЕКТИ ОН НЕМА АБЕР ДА ГИ РЕАЛИЗИРА, ЈАС НЕ ГИ РЕАЛИЗИРАВ ЗАТОА ШТО МАЛЦЕ МИ БЕА 8 ГОДИНИ, ТРЕБАШЕ ДА СУМ 40 ГОДИНИ НА ВЛАСТ КАКО ТИТО!
БИСЕР НАД БИСЕРИТЕ НА КОЦЕ КАБАНА: ОВОЈ ПЕТРЕ ГО СЛУША ГЛАСОТ НА НАРОДОТ, МЕНЕ ТОА МИ Е НЕСФАТЛИВО, АБЕ ПРАВИШ ПРОЕКТ И ТЕРАШ, КАКОВ НАРОД КАКВИ БАКРАЧИ?!?!
БИСЕР НАД БИСЕРИТЕ НА КОЦЕ КАБАНА: ОВОЈ ПЕТРЕ ГО СЛУША ГЛАСОТ НА НАРОДОТ, МЕНЕ ТОА МИ Е НЕСФАТЛИВО, АБЕ ПРАВИШ ПРОЕКТ И ТЕРАШ, КАКОВ НАРОД КАКВИ БАКРАЧИ?!?!
(ВИДЕО) ТОП ТЕМА: ДА СИ ГЕЈ ВО ЗЕМЈАВА Е КАКО ДА СИ ЦРН ЃАВОЛ, ЦЕЛОТО ОПШТЕСТВО Е СВРТЕНО ПРОТИВ ТЕБЕ!
(ВИДЕО) ТОП ТЕМА: ДА СИ ГЕЈ ВО ЗЕМЈАВА Е КАКО ДА СИ ЦРН ЃАВОЛ, ЦЕЛОТО ОПШТЕСТВО Е СВРТЕНО ПРОТИВ ТЕБЕ!
(ВИДЕО) ПОЖАР ВО ДОЈРАН, ВО ОПАСНОСТ БЕА НЕКОЛКУ ВИЛИ
(ВИДЕО) ПОЖАР ВО ДОЈРАН, ВО ОПАСНОСТ БЕА НЕКОЛКУ ВИЛИ
ТЕУТА АРИФИ: Со Бирото за регионален развој го потпишавме договорот за реконструкција и изградба на патот Тетово-Сараќино во вредност од 16,5 милиони денари
ТЕУТА АРИФИ: Со Бирото за регионален развој го потпишавме договорот за реконструкција и изградба на патот Тетово-Сараќино во вредност од 16,5 милиони денари
БРАВО ПЕТРЕ, СКОПЈЕ СЕГА ЛИЧИ НА СВЕТСКА МЕТРОПОЛА А НЕ СЕЛСКА ПАЛАНКА!!!
БРАВО ПЕТРЕ, СКОПЈЕ СЕГА ЛИЧИ НА СВЕТСКА МЕТРОПОЛА А НЕ СЕЛСКА ПАЛАНКА!!!
Шекеринска остави аманет по заминувањето од СДСМ: Ако гледаме подолгорочно, оваа партија, овие луѓе, оваа Влада може да преживее само со успешна борба против корупција
Шекеринска остави аманет по заминувањето од СДСМ: Ако гледаме подолгорочно, оваа партија, овие луѓе, оваа Влада може да преживее само со успешна борба против корупција
ШОКАНТЕН ПРЕС НА ПУТИН: СЕКОЈ ШТО Е МОЈ ПОЛИТИЧКИ ПРОТИВНИК Е НЕПРИЈАТЕЛ НА РУСИЈА И ЌЕ ДОБИЕ СООДВЕТНА КАЗНА ЗА ТОА!
ШОКАНТЕН ПРЕС НА ПУТИН: СЕКОЈ ШТО Е МОЈ ПОЛИТИЧКИ ПРОТИВНИК Е НЕПРИЈАТЕЛ НА РУСИЈА И ЌЕ ДОБИЕ СООДВЕТНА КАЗНА ЗА ТОА!

ТЕМЕЛКОВСКИ: Продолжуваме со реализација на проектот за воспоставување на зелен катастар на територијата на општина Кисела Вода

Со пописот на урбаното зеленило во рамки на првата фаза од проектот, во сите основни училишта и градинки на територијата на општината, и во урбаните заедници „Бирарија“, „11 Октомври – згради“ и во дел од УЗ „Цветан Димов“, беа евидентирани сите зелени површини, дрва и останати садници. Со втората фаза од проектот, која во моментов е во тек, во дел од УЗ „Цветан Димов“ и во УЗ „Кисела Вода“, ќе бидат опфатени 2.300 дрва и грмушки.

Сите информации за урбаното зеленило во Кисела Вода, ќе бидат поставени на официјалниот Катастар за зеленило, кој ќе биде достапен на веб страната на Општина Кисела Вода. Собирањето и анализата на просторните податоци за зеленилото, на терен го врши фирмата „Трифор“.

➡️Согласно правилникот за планирање, проектирање, подигање и одржување на зеленилото, Зелениот катастар е попис и „лична карта“ на урбаното зеленило и претставува основа за изработка и следење на спроведувањето на Стратегија за развој на зеленилото, Основен план за планирање, проектирање, подигање, одржување, заштита и реконструкција на зеленилото и Годишна оперативна програма за подигање и одржување на урбаното зеленило. За секое регистрирано дрво и грмушка ќе има податоци за степенот на апсорпција на штетни материи преку утврдените индикатори на штетност, неговата старост, потенцијалната опасност и потреба од сеча, а ќе се утврди и можноста за засадување на нови садници.
Општина Кисела Вода минатата година во соработка со Градот Скопје и со УНДП, започна со активности за изработка на Катастар на зеленило.

loading...

4Anime anime online: Your Lie in April (https://4anime.biz/m/YZ0) Episode 22

GoGoAnime gogoanime softonic: Watch The Misfit of Demon King Academy Episode 5