КАКВА ГНИДА ОД ЧОВЕК - ОСВЕН ШТО БРУИ СО НАЦИОНАЛИЗАМ, АПАСИЕВ ГИ НАВРЕДУВА И ДЕБЕЛИТЕ ЛУЃЕ
КАКВА ГНИДА ОД ЧОВЕК - ОСВЕН ШТО БРУИ СО НАЦИОНАЛИЗАМ, АПАСИЕВ ГИ НАВРЕДУВА И ДЕБЕЛИТЕ ЛУЃЕ
(ВИДЕО) Филипче: Младите да се вакцинираат, да го поддржат процесот на масовна имунизација и да му помогнат на здравствениот систем
(ВИДЕО) Филипче: Младите да се вакцинираат, да го поддржат процесот на масовна имунизација и да му помогнат на здравствениот систем
Бектеши: Се заоструваат условите за работа на концесионерите, новиот доработен Закон за минерални суровини обезбедува подобар квалитет на животот на граѓаните и заштита на животната средина
Бектеши: Се заоструваат условите за работа на концесионерите, новиот доработен Закон за минерални суровини обезбедува подобар квалитет на животот на граѓаните и заштита на животната средина
КОЈА ИРОНИЈА - ГРУЈО ЦЕЛ ЖИВОТ ДЕМЕК НОСЕШЕ СТРАНСКИ ИНВЕСТИЦИИ ВО МАКЕДОНИЈА, НО СО УКРАДЕНИТЕ ПАРИ ОД МАКЕДОНИЈА ОТВОРИ ФИРМА ВО УНГАРИЈА
КОЈА ИРОНИЈА - ГРУЈО ЦЕЛ ЖИВОТ ДЕМЕК НОСЕШЕ СТРАНСКИ ИНВЕСТИЦИИ ВО МАКЕДОНИЈА, НО СО УКРАДЕНИТЕ ПАРИ ОД МАКЕДОНИЈА ОТВОРИ ФИРМА ВО УНГАРИЈА
КАМЧЕВ СЕ ЖАЛИ НА СИЛНА ГЛАВОБОЛКА НО ОДБИВА ДА ОДИ ВО БОЛНИЦА, АДВОКАТИТЕ ВЕЛАТ ДЕКА ЛЕК ЗА ГЛАВОБОЛКАТА Е ДА ГО ПУШТАТ ДА ИЗБЕГА КАКО ГРУЕВСКИ, САМО ТАКА ЌЕ ОЗДРАВЕЛ
КАМЧЕВ СЕ ЖАЛИ НА СИЛНА ГЛАВОБОЛКА НО ОДБИВА ДА ОДИ ВО БОЛНИЦА, АДВОКАТИТЕ ВЕЛАТ ДЕКА ЛЕК ЗА ГЛАВОБОЛКАТА Е ДА ГО ПУШТАТ ДА ИЗБЕГА КАКО ГРУЕВСКИ, САМО ТАКА ЌЕ ОЗДРАВЕЛ
Филипче: За конкретни мерки ќе разговараме подетално во август, имаме меѓу највисоките стапки на вакцинација во регионот
Филипче: За конкретни мерки ќе разговараме подетално во август, имаме меѓу највисоките стапки на вакцинација во регионот
ГРАДОТ СКОПЈЕ ЌЕ ПРСКА ПРОТИВ ЛАРВИ ОД КОМАРЦИ
ГРАДОТ СКОПЈЕ ЌЕ ПРСКА ПРОТИВ ЛАРВИ ОД КОМАРЦИ
ЈОВАНОСКИ: Градежните активности за изградба и реконструкција на патната инфраструктура во општина Прилеп, продолжуваат со несмален интензитет
ЈОВАНОСКИ: Градежните активности за изградба и реконструкција на патната инфраструктура во општина Прилеп, продолжуваат со несмален интензитет

ТРИЧКО НАЦИОНАЛЕ ЗА ВАЛЕНТИНА БОЖИНОВСКА: Кој ја ставил таа безначајност, бесмисла и бездарност, на тој список, е тоа е вистински предизвик за истражувачкото новинарство?

Стратегијата на глувците
Се уште ми се мота по главата несреќниот избор на Валентина Божиновска во Стратегискиот совет на Османи.
А и самото име на телото се уште ми одѕвонува во ушите.
Стратегиски!
Уф, јебемти бога, па тоа мора да е нешто големо, важно, маѓично, волшебно, по својата суштина дистанцирано од простиот свет кој не се разбира од надворешна политика.
Помалку од членовите, зашто тие немаат такво чувство за себе. Обратно.
И затоа се поопасни.

Од каде доаѓа идејата за големината на нешто што е по дефиниција мало и прилично безначајно.
Се разбира дека тоа е чиста форма во која членовите се аспект на формата, профили на куполата под која нема ништо.
Но, да се вратиме на Валентина.
Затоа што таа, односно нејзиниот избор, со се повлекувањето, ми е добар повод и аргумент да пласирам една убава теорија на заговорот.
Која вели дека кадровирањето во Македонија го врши некоја сива или длабока или плитка, зависи од местото на кое е посматрачот, безлична супстанција и дека не случајно, во најголем број случаи, изборот ги пробива и побива елементарните стандарди на компетенцијата и компетицијата и се претвора во квиз за забава и изненадување на широките народни маси.
Која е таа деперсонализирана структура која тоа го прави?

Со идеја да имаме решавање на проблемите, но никогаш не решение.
Удба или Судба?
Валентина не е избор на Османи, во тоа сум сигурен.
Ниту на Заев.
Ниту на Пендаровски.
Ниту на Димитров.
Кој ја ставил таа безначајност, бесмисла и бездарност, на тој список?
Кој го загадува воздухот кој е чист не е сосема промашена тема, но ова би била згодитак у сриду: кој бира која будала на кое место какви будалаштини ќе прави и по малку или по повеќе ќе краде.
Тоа е тема за едно вистинско истражувачко новинарство.

Бранко Тричковски, фб пост

loading...

WCOStream - Watch anime online, English dub anime. Saint Beast: Seijuu Kourin-hen Episode 6

Watch anime online for free at KissAnime anime stream. Watch Sword Art Online: Sword Art Offline Episode 9