Приведен крадец во Скопје, фатен при обид за тешка кражба, Приведени двајца разбојници во Скопје, Приведени двајца крадци во Штип, следува кривична пријава
Приведен крадец во Скопје, фатен при обид за тешка кражба, Приведени двајца разбојници во Скопје, Приведени двајца крадци во Штип, следува кривична пријава
Ковачевски: Земјоделските субвенции се исплаќаат навремено, со мерки поттикнуваме стабилно и зголемено домашно производство на храна
Ковачевски: Земјоделските субвенции се исплаќаат навремено, со мерки поттикнуваме стабилно и зголемено домашно производство на храна
(ВИДЕО) Ковачевски: Со ребалансот се обезбедуваат средства во висина од 80 милиони евра за антикризни мерки, поддршка на земјоделците и повисоки плати и пензии
(ВИДЕО) Ковачевски: Со ребалансот се обезбедуваат средства во висина од 80 милиони евра за антикризни мерки, поддршка на земјоделците и повисоки плати и пензии
„Gulf oil“ Македонија донираше прехрамбени производи и средства за лична хигиена на семејства на деца со пречки во развојот
„Gulf oil“ Македонија донираше прехрамбени производи и средства за лична хигиена на семејства на деца со пречки во развојот
Бислимовски: За 98,8 отсто од домаќинствата просечната цена на струјата ќе се зголеми за 7,4 отсто
Бислимовски: За 98,8 отсто од домаќинствата просечната цена на струјата ќе се зголеми за 7,4 отсто
Ковачевски: Јавниот сектор треба да има поголеми плати, согласно методологија за раст и зголемена продуктивност
Ковачевски: Јавниот сектор треба да има поголеми плати, согласно методологија за раст и зголемена продуктивност
Маричиќ: Пред нас се многу предизвици, важно е да останеме на европскиот пат
Маричиќ: Пред нас се многу предизвици, важно е да останеме на европскиот пат
Спасовски: Се преземаат интензивни мерки за говорот на омраза
Спасовски: Се преземаат интензивни мерки за говорот на омраза

Вицепремиерката Грковска на отворање на Граничната меѓуагенциска единица: Активната меѓународна соработка и вклученоста во семејството на AIRCOP е предуслов за успешно справување со криминалот

Заменик-претседателката на Владата задолжена за политики за добро владеење Славица Грковска денеска присуствуваше на отворањето на Граничната меѓуагенциска единица (AIRCOP) на Меѓународниот аеродром Скопје, со која ќе се зајакнат капацитетите за откривање и пресретнување на патници со висок ризик.

Овој проект кој претставува заедничка соработка меѓу Министерството за внатрешни работи и Царинската управа е реализиран со поддршка на Европската Унија и Канцеларијата на Обединетите Нации за справување со дрога и криминал (UNODC), кои во континуитет даваат придонес во воспоставувањето на ефикасен систем за справување со организираниот криминал и незаконската трговија.

„Задоволство ми е што од името на Владата присуствувам на отворањето на оваа Гранична меѓуагенциска канцеларија од која очекуваме да даде големи резултати. Сузбивањето на организираниот криминал, недозволената трговија и тероризмот бара меѓуинстуционална, регионална и поширока соработка. Поддршката од ЕУ и UNODC, не само во креирањето на политики и експертизи, туку и реално на техничко ниво е од големо значење. Верувам дека ќе ја оправдаме довербата. Одговорноста е голема, но и очекувањата од резултатите од оваа Канцеларија се големи“, порача вицепремиерката Грковска.

Таа верува дека и меѓуинституционалната, но и меѓународната соработка ќе продолжи, бидејќи, како што рече „ваквата активна меѓународна соработка, вклученоста во семејството на AIRCOP, е добар предуслов за успешно справување со криминалот“.

loading...