Пред неколку дена градоначалникот на Крушево, Томе Христоски го потпиша договорот за нов проект од областа на туризмот вреден над 700 илјади евра ❗️
Пред неколку дена градоначалникот на Крушево, Томе Христоски го потпиша договорот за нов проект од областа на туризмот вреден над 700 илјади евра ❗️
Во текот на денешниот ден, во противпожарниoт тренинг центар на Kouzon Corporation, група на наставници имаа обука од противпожарната заштита
Во текот на денешниот ден, во противпожарниoт тренинг центар на Kouzon Corporation, група на наставници имаа обука од противпожарната заштита
Долгот од над 14.000 евра за лекувањето на Есма уште стои – Симеон вели ќе го плати ако Реџепови се откажат од наследството
Долгот од над 14.000 евра за лекувањето на Есма уште стои – Симеон вели ќе го плати ако Реџепови се откажат од наследството
ОПШТИНА СТРУМИЦА ЌЕ ДАДЕ 1000е ЗА СТАРТ АП БИЗНИСИ НА МЛАДИ СТРУМИЧАНИ
ОПШТИНА СТРУМИЦА ЌЕ ДАДЕ 1000е ЗА СТАРТ АП БИЗНИСИ НА МЛАДИ СТРУМИЧАНИ
Пендаровски вели дека нема веќе „5+1“ со Бугарија, туку пет комисии
Пендаровски вели дека нема веќе „5+1“ со Бугарија, туку пет комисии
СПАСОВСКИ: Приоритет на МВР за 2022 година е набавка на возила исклучиво за оперативно работење на полицијата
СПАСОВСКИ: Приоритет на МВР за 2022 година е набавка на возила исклучиво за оперативно работење на полицијата
СТАРИОТ ПРОЛУПАЛ - МИЛЧИН: Лошо е што имаме Албанец за министер за надворешни, ако се постигне договор со Бугарија, ќе има војна во земјава меѓу Македонците и Албанците?!?!
СТАРИОТ ПРОЛУПАЛ - МИЛЧИН: Лошо е што имаме Албанец за министер за надворешни, ако се постигне договор со Бугарија, ќе има војна во земјава меѓу Македонците и Албанците?!?!
Џафери на средба со Петков: „Членството на Северна Македонија во ЕУ ќе биде во интерес на регионот“
Џафери на средба со Петков: „Членството на Северна Македонија во ЕУ ќе биде во интерес на регионот“

(ВИДЕО) БРАВО: Со 24,5 милиони евра за Оперативниот план за вработување опфатени ќе бидат над 10.000 граѓани, грижата за сите продолжува

Почитувани граѓани, почитувани новинари,

Владата предводена од СДСМ и премиерот Зоран Заев продолжува со вистинска грижа за сите граѓани.

Продолжуваме со мерки и политики кои го подобруваат економскиот стандард на граѓаните и ја намалуваат стапката на невработеност.

Во таа насока е и Оперативниот план за активни програми и мерки за вработување кој за оваа 2021 е димензиониран на 1,5 милијарда денари, односно околу 24,5 милиони евра.

Со овој Оперативен план ќе бидат опфатени 10.279 лица.

Една од главните цели на Оперативниот план е различни ранливи категории на невработени лица, млади лица, жени, лица со попреченост, лица кои ја загубиле работата поради корона кризата, побрзо и полесно да пристапат на пазарот на трудот и да добијат вработување.

Истовремено, преку мерката „Економија на грижа“, односно преку Обука и вработување на лица за услуги на грижа во заедницата за лица со попреченост и лица со хронична болест, се обезбедува обука за невработени лица за стекнување стручни квалификации и вештини.

Со оваа мерка опфатени се 150 лица кои во следните 10 месеци ќе обезбедуваат грижа за лицата со попреченост и за лицата со хронични болести и за тоа ќе добиваат месечен надоместок од 30.780 денари.

Невработените лица и работодавачите веќе можат да аплицираат за програмите и мерките за вработување за кои веќе се објавени јавните огласи, односно за програмата Самовработување, мерката Субвенционирање на плати, програмата Практиканство, мерката Обука на работно место за познат работодавач и програмата Јавни Работи.

Ги повикуваме сите кои ги исполнуваат критериумите, да се пријават и да бидат опфатени со некоја од мерките и програмите од Оперативниот план.

Како одговорна партија, продолжуваме со мерки и политики за поддршка за креирање на нови работни места и зголемување на вработливоста на лицата кои се невработени.

Грижата за сите, а особено за најранливите продолжува уште повеќе и уште подобро.

loading...

anime flix. Animeflix - your number one source for FREE anime, subbed and dubbed. Watch your favorite anime online FREE.

That Time I Got Reincarnated as a Slime

Attack on Titan (Dub) Episode 25

Gintama Episode 201

anime website To Your Eternity

dubbed anime DARLING in the FRANXX