СДСМ СКОПЈЕ КОНТРА АРСОВСКА: НИЕ ИНВЕСТИРАМЕ ВО ИДНИНАТА НА МЛАДИТЕ, А НЕ ВО ЛУКСУЗНИ КАНЦЕЛАРИИ КАКО ТИЕ ВО БЕЛАТА ПАЛАТА НА ВМРО-ДПМНЕ
СДСМ СКОПЈЕ КОНТРА АРСОВСКА: НИЕ ИНВЕСТИРАМЕ ВО ИДНИНАТА НА МЛАДИТЕ, А НЕ ВО ЛУКСУЗНИ КАНЦЕЛАРИИ КАКО ТИЕ ВО БЕЛАТА ПАЛАТА НА ВМРО-ДПМНЕ
ПАРТИЈА НА ПЕНЗИОНЕРИТЕ: ОСТАНУВАМЕ ВО КОАЛИЦИЈА СО СДСМ, ГИ ПОВИКУВАМЕ НАШИТЕ ЧЛЕНОВИ ДА ГЛАСААТ ЗА КАНДИДАТИТЕ НА СДСМ ВО ОПШТИНИТЕ КАДЕ ИМА ВТОР КРУГ
ПАРТИЈА НА ПЕНЗИОНЕРИТЕ: ОСТАНУВАМЕ ВО КОАЛИЦИЈА СО СДСМ, ГИ ПОВИКУВАМЕ НАШИТЕ ЧЛЕНОВИ ДА ГЛАСААТ ЗА КАНДИДАТИТЕ НА СДСМ ВО ОПШТИНИТЕ КАДЕ ИМА ВТОР КРУГ
Илиевски до Димитриевски: Зошто зборувате надворешна политика, а не зборувате за градинките, улиците, канализациите кои не ги изградивте?
Илиевски до Димитриевски: Зошто зборувате надворешна политика, а не зборувате за градинките, улиците, канализациите кои не ги изградивте?
ЉУПЧО ПОПЕВСКИ ПОПЕ - ДА ПОБЕДИ КАНДИДАТ НА ВМРО ДПМНЕ ПОСЛЕ ПРОЕКТОТ 2014-ТА Е АПСУРД НА АПСУРДИТЕ!
ЉУПЧО ПОПЕВСКИ ПОПЕ - ДА ПОБЕДИ КАНДИДАТ НА ВМРО ДПМНЕ ПОСЛЕ ПРОЕКТОТ 2014-ТА Е АПСУРД НА АПСУРДИТЕ!
ПРОФЕСОРКА МИРЈАНА МАЛЕСКА: ПЕТРЕ ЗАСЛУЖУВА ДА ПОБЕДИ ВО ВТОР КРУГ
ПРОФЕСОРКА МИРЈАНА МАЛЕСКА: ПЕТРЕ ЗАСЛУЖУВА ДА ПОБЕДИ ВО ВТОР КРУГ
Кондовски: Граѓаните заслужуваат прецизни информации, проекти, идеи!
Кондовски: Граѓаните заслужуваат прецизни информации, проекти, идеи!
Морачанин: Ана Петровска имаше намера да го дискредитира ДОМ како партија и не ѝ успеа
Морачанин: Ана Петровска имаше намера да го дискредитира ДОМ како партија и не ѝ успеа
Ахмети лобира за Петре Шилегов!
Ахмети лобира за Петре Шилегов!

ВИДЕО) КОВАЧЕВСКИ НА ЗЕМАК 2020: АД ЕСМ РАБОТИ НА ИСПОЛНУВАЊЕ НА ЕВРОПСКИТЕ СТАНДАРДИ ВО ЕНЕРГЕТИКАТА

Производството и протокот на енергија не смее да запре и покрај отежнатите услови од ковид пандемијата кои може да се влошат во претстојниот период, изјави генералниот директор на АД ЕСМ, Васко Ковачевски, во своето обраќање при отворањето на конференцијата на Здружението на енергетичарите-ЗЕМАК, која оваа година се одржа онлајн.

,,Оваа криза не смее да не спречи во нашата работа како енергетски компании и како енергетичари. Исто така, не смее да запрe ниту научниот дел поткрепен со емпиријата од секојдневниот работен процес, затоа што новите трендови во енергетиката веќе се отпочнати и течат и истите мора да се спроведуваат понатаму согласно преземените обврски на национално и на светско ниво. А за сето тоа се потребни истражувања, студии на случај, сублимирање на податоци и резултати, анализи итн.”-изјави Ковачевски, кој ја поздрави разновидноста на темите со кои учесниците се пријавени за годинешната конференција.

,,Евидентно е дека на листата на трудови на оваа конференција се наоѓаат теми кои произлегуваат и се однесуваат на традиционалните извори на енергија, како и теми поврзани со обновливите извори на енергија, што покажува дека кај нас е многу висока свесноста за новите трендови и новите обврски на тоа поле, кои како што кажав ги имаме прифатено на национално ниво и мораме да се усогласиме со европската регулатива и европските стандарди.

Во овој контекст сакам да потенцирам дека АД ЕСМ посветено работи на модернизирање на своите традиционални производни капацитети на електрична енергија, конкретно термоелектраните, со цел нивно усогласување со пропишаните европски стандарди во однос на ниска стапка на загадување.

Понатаму, ги санираме хидроелектраните за оптимизација на производството на електрична енергија од вода и што помала загуба и на овој ресурс. Исто така, ги прошируваме постоечките производни капацитети кои почиваат на ветерна енергија, а почнавме изградба и на фотоволтаични електрани, односно во нашето портфолио внесуваме и производство на електрична енергија од сонце”- изјави Ковачевски.

loading...

AnimeFLV: Ghiblies anime episode 2 online free at https://animeflv.uk free anime

AnimeFreak: Brigadoon anime episode 26 online free at https://animefreak.ws dubbed anime

AnimeBee: Fireworks, Should We See It from the Side or the Bottom? anime episode Full online free at https://animebee.to gogoanime

Nobunaga Concerto Episode 10

Pxhere: https://pxhere.com/en/photographer/3636672

Seekingalpha: https://seekingalpha.com/user/54447807/comments