ХАОС ВО ДЕСНИЦАТА: ПАЛЧО РАСПАЛИ ПО МИЦКОВСКИ НА СРЕД КУРТОН АЛФА - ЧОВЕКОТ НЕ ЗНАЕ КАЈ ТЕРА, ПРВО НИ ВИКА ДА ЗБИРАМЕ ПОТПИСИ ЗА БОЈКОТ НА ПОПИСОТ, ПОСЛЕ И ВИКА НА ДИЈАСПОРАТА ДА СЕ ПОПИШУВА МАСОВНО?!?!
ХАОС ВО ДЕСНИЦАТА: ПАЛЧО РАСПАЛИ ПО МИЦКОВСКИ НА СРЕД КУРТОН АЛФА - ЧОВЕКОТ НЕ ЗНАЕ КАЈ ТЕРА, ПРВО НИ ВИКА ДА ЗБИРАМЕ ПОТПИСИ ЗА БОЈКОТ НА ПОПИСОТ, ПОСЛЕ И ВИКА НА ДИЈАСПОРАТА ДА СЕ ПОПИШУВА МАСОВНО?!?!
ИФИМЕС: Владата со брзото пронаоѓање на Мијалков спречи обид за државен удар во С.Македонија
ИФИМЕС: Владата со брзото пронаоѓање на Мијалков спречи обид за државен удар во С.Македонија
ЗЛАТКО МАРИН: Пристигнаа вкупно 22 идејни решенија за проектирање управна зграда на Општина Аеродром по објавениот анонимен конкурс
ЗЛАТКО МАРИН: Пристигнаа вкупно 22 идејни решенија за проектирање управна зграда на Општина Аеродром по објавениот анонимен конкурс
Пролетта е идеално време за убави работи - потрошувачки кредит на Комерцијална Банка до 30 000е со евро клаузула
Пролетта е идеално време за убави работи - потрошувачки кредит на Комерцијална Банка до 30 000е со евро клаузула
ЗА ПРВ ПАТ ПОТЕЧЕ ВОДА ВО БУЛАЧАНИ, ГАЗИ БАБА: УШТЕ ЕДЕН УСПЕХ НА ВРЕДНИОТ ГРАДОНАЧАЛНИК БОРЧЕ ГЕОРГИЕВСКИ
ЗА ПРВ ПАТ ПОТЕЧЕ ВОДА ВО БУЛАЧАНИ, ГАЗИ БАБА: УШТЕ ЕДЕН УСПЕХ НА ВРЕДНИОТ ГРАДОНАЧАЛНИК БОРЧЕ ГЕОРГИЕВСКИ
Заев: Владата ниту преговарала, ниту ќе преговара за македонскиот идентитет и јазик!
Заев: Владата ниту преговарала, ниту ќе преговара за македонскиот идентитет и јазик!
Заев и Николовски во офанзива против корупцијата: Нема веќе чување предмети по фиоки и чекање на шалтери, воведуваме Е-инспектор
Заев и Николовски во офанзива против корупцијата: Нема веќе чување предмети по фиоки и чекање на шалтери, воведуваме Е-инспектор
Од 50-та седница на Владата: Усвоен Планот за борба против корупцијата; Усвоен здравствениот протокол за непречено спроведување на Пописот; Одобрен Предлог законот за прогласување на дел од Шар Планина за Национален парк
Од 50-та седница на Владата: Усвоен Планот за борба против корупцијата; Усвоен здравствениот протокол за непречено спроведување на Пописот; Одобрен Предлог законот за прогласување на дел од Шар Планина за Национален парк

(ВИДЕО) Министерката Шахпаска во посета на СОС Детско село: Грижата за најмладите, особено децата без родители и родителска грижа е еден од нашите приоритети

Министерката за труд и социјална политика, Јагода Шахпаска денеска беше во посета на СОС Детското село во Скопје, каде што се сретна и разговараше со лицата кои ја менаџираат работата во Детското село, згрижувачите кои во улога на родители пружаат 24 часовна грижа и со дел од децата кои живеат во него.

На средбата стана збор за сите оние активности кои се имплементираат во сферата на социјалната реформа,грижата за децата без родители и родителска грижа, а со згрижувачите кои се во улога на родители за нивниот ангажман во склоп на СОС Детското село.

„Грижата за најмладите, особено децата без родители и родителска грижа е еден од приоритетите на Министерството за труд и социјална политика. Се согласивме дека таа грижа треба да биде континуирана, професионална од стручни даватели на услуги кои ќе им даваат поддршка на децата во социјален ризик и ќе се грижат за нивниот воспитно-образовен процес и понатаму во нивната активација на пазарот на труд,“ посочи Шахпаска.

Министерката го посети и Ресурниот центар кој има за цел да ги зајакне капацитетите на семејствата за квалитетна грижа и заштита на своите деца и да пружи интервентна поддршка за децата и родителите во криза.

Ресурсниот центар вклучува едукативна поддршка, поддршка во храна, осигурување на нивното физичко, психо-социјално и емоционално здравје и унапредување на животните услови, со цел олеснување на пристапот до правата на децата за развој и заштита.
Во моментот во СОС Детското село згрижени се 57 деца во 13 Згрижувачки семејства со дополнителна поддршка од стручен тим.

loading...

Bottom-Tier Character Tomozaki (https://gogoanime.be/m/vMM0) Episode 2 at website https://gogoanime.be gogoanime demon slayer

By the Grace of the Gods Episode 12 at website https://crunchyrollfree.com free crunchyroll premium account 2020