Нови избори во Тетово: Како општинскиот Совет дојде во пат-позиција?
Нови избори во Тетово: Како општинскиот Совет дојде во пат-позиција?
Грковска - Кицара: Стандардизација на сите институции ни е потребна зашто е услов за подобрување на квалитетот на услугите кон граѓаните
Грковска - Кицара: Стандардизација на сите институции ни е потребна зашто е услов за подобрување на квалитетот на услугите кон граѓаните
Заменик секретар на Советот за безбедност на Руската Федерација, Рашид Нургалиев, денеска изјави дека Русија се соочува со тешкотии, па дури и прави грешки во воената кампања во Украина
Заменик секретар на Советот за безбедност на Руската Федерација, Рашид Нургалиев, денеска изјави дека Русија се соочува со тешкотии, па дури и прави грешки во воената кампања во Украина
Русија условува: Тргнете ги санкциите за да ги отвориме пристаништата за жито
Русија условува: Тргнете ги санкциите за да ги отвориме пристаништата за жито
Патријарх Порфириј: Зацелена раната на расколот стара 55 години
Патријарх Порфириј: Зацелена раната на расколот стара 55 години
Османи на 132- та сесија на Комитетот на министри на Советот на Европа
Османи на 132- та сесија на Комитетот на министри на Советот на Европа
СЗО со важен апел до Русија: Обезбедете здравствена заштита на цивилното население во местата под руска окупација во Украина
СЗО со важен апел до Русија: Обезбедете здравствена заштита на цивилното население во местата под руска окупација во Украина
Николоски: Членството во ЕУ не смее да има алтернатива
Николоски: Членството во ЕУ не смее да има алтернатива

(ВИДЕО) НЕВЕРОЈАТНО – СПАСОВСКИ И ЈАКИМОВСКИ НА ЗАЕДНИЧКИ ПРЕС ПО ПОВОД РЕНОВИРАЊЕТО НА ПОЛИЦИСКАТА СТАНИЦА ВО КАРПОШ

Министерот Спасовски во посета на 71-иот реконструиран објект на МВР – Единицата за внатрешни работи Карпош

Денеска министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски го посети 71-иот реконструиран објект на Министерството за внатрешни работи – ЕВР Карпош, каде заедно со дел од раководството и градоначалникот на Општина Карпош, Стефчо Јакимовски извршија увид во реализираните санациско-реконструкциски работи на овој објект во состав на Секторот за внатрешни работи Скопје. Процесот на реновирање е во рамки на планот за драстично подобрување на материјално-техничките и инфраструктурни капацитети на условите за работа на полициските службеници во полициските одделенија и сектори низ територијата на целата држава.

„Ќе потенцирам дека инфраструктурата на било која институција, пред се во поглед на нејзината материјална и техничка опременост и стандардизираност, е суштински предуслов за нејзино ефикасносно и квалитетно работење. Динамично тргнавме во процесот на надминување на претходните, негативни состојби на овој план со јасно одредена цел – да воспоставиме модерни инфраструктурни стандарди на функционирање како на полициските службеници така и на нивните средства за работа, на објектите и на нивната опременост.“, истакна министерот Спасовски.

Спасовски констатираше дека во полициската станица Карпош сите планирани градежни и градежно-занатски работи се извршени навремено и квалитетно за чија што реконструкција и санација беа издвоени 21 милион денари средства од буџетот на министерството.

„Генерално, во рамки на овие активности во континуитет отпочнати уште во 2017 година, стигнавме до бројка од над седумдесетина санирани или реконструирани полициски објекти на Министерството за внатрешни работи и продолжуваме и годинава со градежно-рекоструктивни активности и на други објекти и тоа : во Центарот за обука Идризово, Одделот за граѓански работи во МРТВ и изградбата на нова полициска станица ,,Аеродром“ при СВР Скопје.“, нагласи министерот Спасовски.

Спасовски уште еднаш потенцираше дека раководството на МВР останува целосно посветено на зацртаните плански проекции за севкупно подобрување на стандардите за работа и функционирање на организационите единици при Министерството за внатрешни работи на нивно унапредување на материјално техничките услови за работа преку повеќе процеси на реновирање на голем број објекти на МВР, обезбедување на опрема за припадниците на МВР како и подобрување на финансискиот аспект на вработените , со што се креира опремена и задоволна полиција -сервис на граѓаните.

loading...

https://animedao1.com/. AnimeDao provides you a free anime streaming platform with little to no Ads for better viewing experience.

AnimeDao Naruto: Shippuden (Dub) Episode 491

anime streaming TSUKIMICHI -Moonlit Fantasy-

AnimeDao Higehiro: After Being Rejected, I Shaved and Took in a High School Runaway

Pokémon Journeys: The Series

free anime online World's End Harem

tải go88