(ВИДЕО) Николовски: Имаме предност во 25 општини каде што има втор круг, на изборите победува коалицијата којашто води напред

Николовски денес на новинарското прашање што ќе се случи со општините каде што СДСМ нема кандидати за градоначалници, одговори:

“СДСМ води во над 25 општини во коишто одиме во вторито изборен круг, односно ние имаме кандидати во шест општини повеќе д ВМРО ДПМНЕ и во 80%од сите сме во водство. Влегуваме во вториот изборен круг во овие општини, имаме вкупно 130.000 гласови, ВМРО ДПМНЕ и опозицијата има 120.000 гласови.Дополнително овие денови испративме и силна порака и 27 политички партии застанаа зад коалицијата предводена од СДСМ, коалиција ккојашто води напред и концепт којшто е единствен во државата којшто води напред. Не е тоа сила, нее став, не е инспакции, не е режим, туку ја слушаме пораката на граѓаните се коригираме, се менуваме и токму затоа имаме најголем коалициски потенцијал и капацитет. Тоа е гаранција за успехот којшто ќе го токму оваа коалиција предводена од граѓаните на 31-ви октомври.ВМРО не расте туку настапивме посебно неколку коалиции, неувајќи ги вредостите коишто ги добивме, за коишто се изборивме во ова пштество, негувајќи ги и поттикнувајќи ги независните кандидаи, граѓанските општества, граѓанските организации и пред се индивидуите да навистина излезат пред граѓаните и да имаме поширока понуда.Граѓаите одбраа, граѓаните ја пратија пораката, ние знаеме што треба да направиме, во кој правец да се коригираме, меѓутоа повторно влегуваме како фаворити затоа што сме освоиле во сите овие општини поголем број на гласови од ВМРО ДПМНЕ, и секако дека во вториот изборен круг во Арачиново во Чашка и во Долнени ќепбедат кандидатите на владината коалиција затоа што таму нема опозициски кандидати. Во Тетово и во Желино повторно ќе победат кандидатите на владината коалиција заради тоа што нема опозициски кандидати. ВО македонскиот блок во најголем дел од општините сме во водство и се очекува силна победа и поддршката во вториот изборен круг секако дека на принципелни основни којашто е изградена којашто се негува зад којашто застанаа како што кажав сите политички партии вклучително и оние коишто се надвор од коалицијата Можеме, а тоа е ДУИ ДПА и БЕСА, и таа порака сите поединачно ја пратија. Ние утре во Ксопје ќе имаме централен настан на којшто пред граѓаните токму тоа обединување и пораки за обедување целата оваа коалиција ќе биде пратена/ Во вторито изборен круг во Чаир, во Тераце во Студеничани во Врапчиште во Дебар во Гостивар во Кичево и во Струга ќе ги поддржиме канидатите на Демократската унија за интеграција и на тој начин ќе заокружиме еден процес на обединување во коешто граѓаните на 31-ви ќе ја имаат таа можност и прилика да гласаат на овие избори. Во Тетово и Желино како што кажав кадешто се само владини канидати односно тоа се наши партнери од коалицијата секако дека ќе победат владините кандидати но членството, поддржувачите и приврзаниците на СДСМ ќе гласааат по нивна волја . Секако дека во овие општини коишто ги набројав во Чаир, Студеничани Тераце Врапчиште Дебар Гостивар и Струга застануваме зад владините кандидати предложени од ДУИ”.

sun win

sunwin tài xỉu sunwin sunwin.apk mới nhất

sunwin sunwin web sunwin web

sunwin.apk mới nhất sunwin.apk mới nhất sunwin

tải sunwin