(ВИДЕО) ОРДАНОВСКИ: ПРОБЛЕМОТ ВО УКРАИНА НЕ Е ДАЛИ ТАА ЌЕ БИДЕ ЧЛЕНКА НА НАТО, ТУКУ ШТО ЌЕ БИДЕ СО КРИМ, ДОНЕЦК И ЛУГАНСК, ДАЛИ ЌЕ БИДАТ АВТОНОМИИ ИЛИ УКРАИНА ЌЕ ГИ ОСЛОБОДУВА ОД БУНТОВНИЦИТЕ

– На сите им е јасно дека Украина нема да стане членка на НАТО во следен долг период, темата е што ќе биде со окупираните територии, Крим, Донецк и Луганск, Русија се плаши од Украинска Олуја за ослободување на тие територии и враќање под власта на Киев, а Украина го посакува токму тоа и сега се бијат дипломатски битки за тоа, тоа е проблемот.

Сашо Ордановски на Телма.