Џозеф: Бугарското малтретирање на Македонија веќе е проблем и на НАТО
Џозеф: Бугарското малтретирање на Македонија веќе е проблем и на НАТО
Ковачевски со поддршка за Парадата на гордоста: Секој има право на почит и достоинство
Ковачевски со поддршка за Парадата на гордоста: Секој има право на почит и достоинство
Глобално обединети можеме да обезбедиме храна за сите е заклучокот од министерската конференција во Берлин „Uniting for Global Food Security“
Глобално обединети можеме да обезбедиме храна за сите е заклучокот од министерската конференција во Берлин „Uniting for Global Food Security“
ДРАМА ВО ПРИЛЕП: Сакал да прегази полицајци со комбе, тие пукале во гумите, граѓаните се извадиле од памет!
ДРАМА ВО ПРИЛЕП: Сакал да прегази полицајци со комбе, тие пукале во гумите, граѓаните се извадиле од памет!
Тренчевска: Преку кампањата „Подај рака и промени живот – стани згрижувач!“, ја подигаме свеста на значењето на згрижувачките семејства
Тренчевска: Преку кампањата „Подај рака и промени живот – стани згрижувач!“, ја подигаме свеста на значењето на згрижувачките семејства
Медиумски реформи – три чекори напред, два чекора назад
Медиумски реформи – три чекори напред, два чекора назад
Едвард Џозеф: Софија може да ги поткопа темелите на македонската држава
Едвард Џозеф: Софија може да ги поткопа темелите на македонската држава
КАЕВСКИ: Срамно, Мицкоски и ВМРО-ДПМНЕ ширеа лаги и ги рушеа државните позиции со Бугарија
КАЕВСКИ: Срамно, Мицкоски и ВМРО-ДПМНЕ ширеа лаги и ги рушеа државните позиции со Бугарија

(ВИДЕО) Османи на средба со групата „Пријатели на Северна Македонија“ во ЕП/ Osmani në takim me grupin “Miqtë e Maqedonisë së Veriut” në PE

Министерот за надворешни работи, Бујар Османи, денеска во Брисел учествуваше на средба со Групата „Пријатели на Република Северна Македонија” во Европскиот Парламент.

Османи за време на средбата се осврне на актуелниот момент во односите меѓу Европската Унија и Република Северна Македонија и изрази благодарност за поддршката и конструктивниот пристап на Европскиот парламент во процесот на пристапување на Република Северна Македонија во Европската Унија, рефлектирана преку бројните иницијативи, како и во резолуциите за нашата земја.

Групата „Пријатели на Република Северна Македонија“ е неформална група составена од пратеници во ЕП од различна политичка провиниенција, која е замислена како своевиден форум на обезбедување поддршка на Република Северна Македонија во нејзините европски аспирации и цврста потпора на нашиот европски пат. Претседател на оваа група е европратеничката од Словенија, Ирена Јовева.

Брисел, 21 март 2022 година

REPUBLIKA E MAQEDONISË SË VERIUT
MINISTRIA E PUNËVE TË JASHTME

Kumtesë

Osmani në takim me grupin “Miqtë e Maqedonisë së Veriut” në PE

Inserte në linkun në vijim- https://we.tl/t-wNP2irzb9M

Ministri i Punëve të Jashtme, Bujar Osmani, sot në Bruksel realizoi takim me Grupin “Miqtë e Maqedonisë së Veriut” në Parlamentin Evropian.

Gjatë takimit Osmani iu referua momentit aktual në marrëdhëniet ndërmjet Bashkimit Evropian dhe Republikës së Maqedonisë së Veriut dhe falënderoi për mbështetjen dhe qasjen konstruktive të Parlamentit Evropian në procesin e aderimit të Republikës së Maqedonisë së Veriut në Bashkimin Evropian, të reflektuar përmes iniciativave të shumta, si dhe në rezolutat për vendin ton

Grupi “Miqtë e Republikës së Maqedonisë së Veriut” është grup joformal i përbërë nga deputetë në PE me prejardhje të ndryshme politike, i cili është konceptuar si një lloj forumi për të siguruar mbështetje për Republikën e Maqedonisë së Veriut në aspiratat e saj evropiane dhe mbështetje të fortë në rrugën tonë evropiane. Kryetare e këtij grupi është eurodeputetja nga Sllovenia, Irena Joveva.

Bruksel, 21 mars 2022

loading...

nhóm kéo go88 go88 có hợp pháp không go88 âu cơ

sunwin energy systems gmbh