(ВИДЕО) Посета на министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски и деканот на Факултетот за безбедност, Никола Дујовски на кампот за обука во Лазарополе

Денеска, министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски и деканот на Факултетот за безбедност- Скопје, проф. д-р Никола Дујовски беа во посета на кампот за обука на Министерството за внатрешни работи во Лазарополе, каде што студентите од Факултетот за безбедност се на практична настава – логорување. Министерот Спасовски имаше можност одблиску да ги проследи практичните сценарија реализирани од страна на студентите кои се однесуваат на: начини, формации и тактики на движење при совладување на отворен и пошумен простор, тактики на движење во затворени објекти, заседа и блокада, гаѓање со вежбовен школски пиштол и вежбовна автоматска пушка – AIRSOFT опрема.

Министерот Спасовски и деканот Дујовски се дружеа со студентите, а министерот ги охрабри уште попосветено да ги совладуваат теоретските и практичните цели на обуката, затоа што безбедносниот систем има потреба од врвно едуцирани и подготвени млади луѓе кои ќе се вклучат во реализацијата на безбедносните практики во државата.

sunwin apk

game bài sunwin sunwin.apk mới nhất sunwin tài xỉu

tải sunwin

sunwin sunwin apk sunwin tài xỉu

tải sunwin apk