(ВИДЕО) НЕВЕРОЈАТНО ВИДЕО ОД ГОСТИВАР: ВОЗАЧ ЗА ДА ИЗБЕГНЕ КАЗНА ПОЧНА ДА ВОЗИ СО ПОЛИЦАЕЦОТ КАЧЕН НА ВРАТА!
(ВИДЕО) НЕВЕРОЈАТНО ВИДЕО ОД ГОСТИВАР: ВОЗАЧ ЗА ДА ИЗБЕГНЕ КАЗНА ПОЧНА ДА ВОЗИ СО ПОЛИЦАЕЦОТ КАЧЕН НА ВРАТА!
КИНЕЗИТЕ СЕ ПОСРАМОТИЈА - 20 ТОНСКА КИНЕСКА РАКЕТА НЕКОНТРОЛИРАНО ПАЃА КОН ЗЕМЈАТА, ВО РИЗИК Е ПОЛА ЗЕМЈИНА ТОПКА СО СЕ НАШАТА ЗЕМЈА!
КИНЕЗИТЕ СЕ ПОСРАМОТИЈА - 20 ТОНСКА КИНЕСКА РАКЕТА НЕКОНТРОЛИРАНО ПАЃА КОН ЗЕМЈАТА, ВО РИЗИК Е ПОЛА ЗЕМЈИНА ТОПКА СО СЕ НАШАТА ЗЕМЈА!
СПАСОВСКИ: Честит 8 мај - Светски ден на Црвениот Крст и Црвената Полумесечина!
СПАСОВСКИ: Честит 8 мај - Светски ден на Црвениот Крст и Црвената Полумесечина!
ШИЛЕГОВ: И оваа година, проектот „Да растеме заедно” Ви овозможува да засадите дрво кое заедно со Вашето детенце, ќе израсне големо и силно. На дрвото ќе биде поставена плочка со името и датумот на раѓање на Вашето дете
ШИЛЕГОВ: И оваа година, проектот „Да растеме заедно” Ви овозможува да засадите дрво кое заедно со Вашето детенце, ќе израсне големо и силно. На дрвото ќе биде поставена плочка со името и датумот на раѓање на Вашето дете
(ВИДЕО) ШИЛЕГОВ: Двете BRT линии поминуваат во близина на многу средни училишта во Скопје, правејќи го одењето кон и од училиште полесно и побезбедно за многу скопски ученици
(ВИДЕО) ШИЛЕГОВ: Двете BRT линии поминуваат во близина на многу средни училишта во Скопје, правејќи го одењето кон и од училиште полесно и побезбедно за многу скопски ученици
ШИЛЕГОВ: Во соработка со УНДП, како резултат на иницијативата на Град Скопје и Центарот за иновации Скопје Лаб, Скопје доби уште еден зелен сквер во центарот на градот
ШИЛЕГОВ: Во соработка со УНДП, како резултат на иницијативата на Град Скопје и Центарот за иновации Скопје Лаб, Скопје доби уште еден зелен сквер во центарот на градот
Забрчанец: Медиумскиот фонд ќе помогне и за домашна продукција на македонски јазик, што ни е насушна потреба
Забрчанец: Медиумскиот фонд ќе помогне и за домашна продукција на македонски јазик, што ни е насушна потреба
Денес на 08.05.2021 после долго и тешко боледување, во Скопје, почина Кирил Псалтиров доајен на македонското глумиште
Денес на 08.05.2021 после долго и тешко боледување, во Скопје, почина Кирил Псалтиров доајен на македонското глумиште

[Видео] Премиерот Заев во Тетово: Ја намалуваме сивата економија која штети на државата, на реалниот сектор и на граѓаните

Претседателот на Владата на Република Северна Македонија Зоран Заев, заедно со министерот за економија Крешник Бектеши и директорот на Државниот пазарен инспекторат Стојко Пауновски денеска во Тетово присуствуваа на отворањето на новиот објект на Државниот пазарен инспекторат.

За потребите на ова подрачно одделение, Владата за Државниот пазарен инспекторат обезбеди на трајно користење работни простории од 430м2.

Премиерот Заев истакна дека објектот од 2003 година воопшто не е користен и за таа цел направена е реконструкцијата со средства од државата, односно 5 милиони денари од буџетот на Државниот пазарен инспекторат, како и со донација од странски и домашни јавни и приватни компании.

„Ги зајакнуваме капацитетите на вработените, обезбедувајќи им инфраструктура, професионално да ја извршуваат работата, со цел да придонесат во намалување на сивата економија за којашто Инспекторатот како орган е надлежен. Ова е еден од чекорите во создавање услови за ангажирана работа во борбата со сивата економија за која Владата силно се залага со сите релевантни чинители да ја сведе на минимум. Така, не само што ја штитиме конкурентноста, го спречуваме неплаќањето на давачки кон државата, дополнително придонесуваме за заштита на реалното стопанство, на луѓето кои работат, намалување на митото и корупцијата, недозволена прекугранична трговија, како и заштита од употреба на небезбедни производи пуштени во промет на нелегален начин“, изјави Заев.

Министерот Бектеши истакна дека една од целите за подобрување бизнис климата во државата е токму намалувањето на сивата економија.

„Изминатите неколку години работевме интензивно во оваа насока на повеќе законски решенија. Клучната улога во намалувањето на сивата економија ја има Државниот пазарен инспекторат и во таа насока зголемувањето и зајакнувањето на капацитетите на инспекторатот ќе придонесат за зголемување на контролата на терен. Од почетокот на пандемијата Државниот пазарен инспекторат беше соочен со големи предизвици. Одигра клучна улога во воведување ред и контрола кај трговските и угостителските објекти, пред сè во делот на заштита на населението од пренесување на корона вирусот. Уште од првиот ден на пандемијата донесовме уредби со кој се зајакна контролата во трговските и угостителските објекти за да се намали ширењето на вирусот. Тие уредби потоа преминаа во законски решенија со што се зголеми улогата на инспекторите и кај трговските објекти и кај угостителските објекти. Следната година е предвидено и зголемување на бројот на пазарни инспектори односно зајакнување на капацитетите на оваа институција“, изјави Бектеши.

Директорот Пауновски, се заблагодари на Владата за поддршката и рече дека сите работи се завршени за рекордно време.

„За 100 дена добивме просториите, реконструкција и сместување на вработените. Така 43-цата вработени кои досега своите работни обврски ги извршуваа во рамките на Општина Тетово во простории од 90м2, во новите простории во овој објект ќе имаат услови, современа информатичка опрема и пристојно место за обавување на секојдневните работни задачи“, изјави Пауновски и додаде дека продолжува посветената работа Државниот пазарен инспекторат да се модернизира во европска транспарентна институција.

loading...

KissAnime kissanime bleach: TONIKAWA: Over the Moon For You Episode 12

AnimeHeaven hunter x hunter anime heaven: Watch Bleach (Dub) Episode 247