Арсовска: Започнуваме со инвестиција за целосна реконструкција на левата страна на кејот на Вардар
Арсовска: Започнуваме со инвестиција за целосна реконструкција на левата страна на кејот на Вардар
ВЛАДА: Со новото праведно тарифирање, оние кои трошат помалку, плаќаат помалку струја
ВЛАДА: Со новото праведно тарифирање, оние кои трошат помалку, плаќаат помалку струја
Џафери до Мицевски кој жестоко го нападна во образложението за интерпелацијата: Имам култура, нема да се спуштам на ваше ниво и на ниво на Мицкоски
Џафери до Мицевски кој жестоко го нападна во образложението за интерпелацијата: Имам култура, нема да се спуштам на ваше ниво и на ниво на Мицкоски
Тупанчески: И без ВМРО-ДПМНЕ ќе почнеме да работиме на измените на Изборниот законик
Тупанчески: И без ВМРО-ДПМНЕ ќе почнеме да работиме на измените на Изборниот законик
Зајкова за „Фокус“: За преговарачката рамка потребно е без популизам пратениците јавно да расправаат во Собранието
Зајкова за „Фокус“: За преговарачката рамка потребно е без популизам пратениците јавно да расправаат во Собранието
Многу пати ме имаат обвинето дека Интерпелациите сум ги држел во фиока, вели Џафери
Многу пати ме имаат обвинето дека Интерпелациите сум ги држел во фиока, вели Џафери
Вучиќ тврди дека се подготвува нова „Олуја“ – општ напад на северот на Косово
Вучиќ тврди дека се подготвува нова „Олуја“ – општ напад на северот на Косово
Мобилни лекарски тимови ќе патролираат низ центарот на Скопје за помош од топлотен бран
Мобилни лекарски тимови ќе патролираат низ центарот на Скопје за помош од топлотен бран

(ВИДЕО) Вуко Мелов кандидат за член на Совет на Општина Кавадарци, од СДСМ: Кавадарци стана општина во која потребите на социјално ранливите категории, на граѓаните со ниски приходи се целосно заборавени од страна на актуелната локална власт

Почитувани граѓани

Кавадарци стана општина во која потребите на социјално ранливите категории, на граѓаните со ниски приходи се целосно заборавени од страна на актуелната локална власт.

Заложбите кои ги прави Министерсвото за труд и социјална политика, социјалната реформа која опфати низа сет на мерки со кои им се помага значително на овие граѓани, ние сакаме да ја пресликаме и на локално ниво.

За таа цел за овие граѓани нудиме сет на мерки со цел подобрување на нивниот живот.
За таа цел ќе направиме интервентен фонд за социјални случаи.

Во партнерство на Општина Кавадарци, бизнис секторот и Министерството за труд и социјална политика, ќе направиме интервентен фонд за социјални случаи и за лица во социјален ризик.
Заедно ќе го формираме овој социјален фонд со што ќе им подадеме рака на оние на кои им е најмногу потребно.
Покрај ова за децата кои доаѓаат од социјално загрозени семејства, Општина Кавадарци ќе им обезбеди, бесплатно да посетуваат часови по странски јазици и компјутери. Ова сметаме дека е од исклучително значење за развојот на секое дете во иднина.

Општина Кавадарци ќе субвенционира купување на лаптопи и таблети на сите ученици од социјално загрозени семејства. Секој ученик треба да има соодветен уред кој ќе може да го користи за образование и негова професионална надградба.

За жителите од селата во општина Кавадарци со ниски приходи, кои доаѓаат од социјално загрозени семејства, со цел да им го олеснеме пристапот до градот, ќе им обезбедиме бесплатен автобуски превоз.

Социјалната заштита, грижата и помошта за социјално ранливите категории, ќе биде еден од нашите приоритети.
Ние сакаме да направиме општина на еднави граѓани.
За нас сите граѓани се подеднакво важни.

loading...

https://go88.gg/

tải game sunwin diễn đàn tài xỉu sunwin sunwin apk ios