ПОЛЕКА СО АРОГАНЦИЈАТА КОЛЕГИ - ПОЛИТИЧАРИТЕ СЕ 100 ПАТИ ПОХРАБРИ, ПОРАБОТЛИВИ, ПОЧЕСНИ И ПОПАМЕТНИ ОД НОВИНАРИТЕ
ПОЛЕКА СО АРОГАНЦИЈАТА КОЛЕГИ - ПОЛИТИЧАРИТЕ СЕ 100 ПАТИ ПОХРАБРИ, ПОРАБОТЛИВИ, ПОЧЕСНИ И ПОПАМЕТНИ ОД НОВИНАРИТЕ
СУГАРЕВЦИ - ПРЕКРАСНО СЕМЕЈСТВО НА ИДНИОТ ГРАДОНАЧАЛНИК НА ПРИЛЕП
СУГАРЕВЦИ - ПРЕКРАСНО СЕМЕЈСТВО НА ИДНИОТ ГРАДОНАЧАЛНИК НА ПРИЛЕП
Посакувам оваа сезона на берба на јаболка да биде бериќетна и успешна- Арјанит Хоџа, министер за земјоделство, шумарство и водостопанство
Посакувам оваа сезона на берба на јаболка да биде бериќетна и успешна- Арјанит Хоџа, министер за земјоделство, шумарство и водостопанство
(ВИДЕО) ЕВЕ ЗОШТО СМЕ НАЈСИРОМАШНИ ВО ЕВРОПА - 30 ГОДИНИ СИ ПАТИМЕ ОД ВАКВИ ТВ ПРОСТИТУТКИ СПРЕМНИ БЕЗ СРАМ ДА ИМ ПРАВАТ ТВ ФЕЛАЦИО НА МАФИЈАШИ
(ВИДЕО) ЕВЕ ЗОШТО СМЕ НАЈСИРОМАШНИ ВО ЕВРОПА - 30 ГОДИНИ СИ ПАТИМЕ ОД ВАКВИ ТВ ПРОСТИТУТКИ СПРЕМНИ БЕЗ СРАМ ДА ИМ ПРАВАТ ТВ ФЕЛАЦИО НА МАФИЈАШИ
ЗАЕВ СИ ГО ИСПОЛНИ ЗБОРОТ, УШТЕ 1500 ДЕНАРИ И ЌЕ СТИГНЕМЕ ДО 500 ЕВРА ПРОСЕЧНА ПЛАТА: ПРОСЕЧНАТА НЕТО-ПЛАТА ПОРАСНА ЗА 4,8 ОТСТО Во јули изнесувала 28.540 денари
ЗАЕВ СИ ГО ИСПОЛНИ ЗБОРОТ, УШТЕ 1500 ДЕНАРИ И ЌЕ СТИГНЕМЕ ДО 500 ЕВРА ПРОСЕЧНА ПЛАТА: ПРОСЕЧНАТА НЕТО-ПЛАТА ПОРАСНА ЗА 4,8 ОТСТО Во јули изнесувала 28.540 денари
НОБ ДОБИ ИНСТРУМЕНТИ, СТОЛИЦИ, ПУЛТОВИ И СЦЕНСКА ОПРЕМА СО ЈАПОНСКА ДОНАЦИЈА ОД 663 ИЛЈАДИ ЕВРА
НОБ ДОБИ ИНСТРУМЕНТИ, СТОЛИЦИ, ПУЛТОВИ И СЦЕНСКА ОПРЕМА СО ЈАПОНСКА ДОНАЦИЈА ОД 663 ИЛЈАДИ ЕВРА
БРАВО - Со отворање ретроспективна изложба и предавање донација од над 4 милиони денари на клиниката за детски болести одбележан 85-годишниот јубилеј на „Алкалоид“
БРАВО - Со отворање ретроспективна изложба и предавање донација од над 4 милиони денари на клиниката за детски болести одбележан 85-годишниот јубилеј на „Алкалоид“
Средба на вицепремиерот Димитров со естонски експерти за официјален почеток на проектот за поддршка на дигитализација
Средба на вицепремиерот Димитров со естонски експерти за официјален почеток на проектот за поддршка на дигитализација

ВЛАДАТА ГИ РАСЧИСТИ ДИЛЕМИТЕ: Софтверот за сообраќај е набавен низ регуларна јавна набавка, авторските права се во целосна сопственост на Владата и за тестирањето е известено Бирото за јавна безбедност

При набавката на софтверот не е прекршена ниту една процедура за јавни набавки и не е констатиран никаков конфликт на интерес.

Владата при набавка на авторски дела, како на пример набавка за изработка на софтверски решенија, секогаш има обврска да осигура дека добавувачот, заедно со предаденото авторско дело ги предава сите авторски или индустриски права на договорниот орган и во овој случај таа обврска е испочитувана во целост. Соодветно на тоа, Владата како сопственик на софтверот и на авторските права, може, без услови, да го модификува и надградува софтверот, по сопствено наоѓање. Изворот на авторски права никогаш не е и во овој случај не бил критериум при оценувањето на понудите на јавните набавки.

Владата работи по највисоките професионални, правни, етички и законски постапки и нема да дозволи нарушување на ваквите стандарди за отчетност и транспарентност, без разлика за која набавка станува збор.

Затоа, ги повикуваме надлежните институции, вклучително и ДКСК да ги извршат сите неопходни проверки вклучително и тоа дали при обезбедувањето на овој софтвер и на авторските права за овој софтвер се прекршени какви било процедури, правила, стандарди или е нарушен принципот на избегнување конфликт на интерес.

Софтверот, изработен од „ФИНКИ“ и Друштво за инженеринг, информатика и дигитален дизајн „ИНВОКА ГРОУП“ ДООЕЛ Скопје е целосно оспособен, тестиран и предаден со изворен код кој е наменет за следење на сите прекршоци. Создаден е за различни камери, не фаворизира ниту еден хардвер и може да детектира многу широк спектар на различни сообраќајни прекршоци. Тој претставува автоматизиран систем кој го елиминира човечкиот фактор при одлуката за санкционирање на сообраќаен прекршок и со оваа функционалност значајно ќе го подобри регулирањето и почитувањето на сообраќајните правила.

Набавката на софтверот за контрола на просечната брзина на возилата во сообраќајот е спроведена со сите детални процедури низ отворена и јавна тендерска постапка во која заради повеќе учесници односно наддавање од три компании, предвидениот буџет за проектот од 8 милиони, е намален на околу 5 милиони денари.

Извршено е тестирање на софтверот при што констатирано е дека е целосно функционален и ефикасен, а за тестирањето на софтверот имало претходни известувања од службите на Генералниот секретаријат на Владата до Министерството за внатрешни работи односно до Бирото за јавна безбедност.

loading...

AniWatch: Hurricane Polymar anime episode 26 online free at https://aniwatch.pro anime

ANIMEFLIX Watch english anime Online in HD for FREE

Watch Durarara!! x2 Shou Episode 12

Website https://animetv.cc: Watch Actors: Songs Connection animetv Episode 12 free anime

Dashburst: https://dashburst.com/gogoanimebe

Blip: https://blip.fm/profile/kissanimemx/props