ВМРОВЦИТЕ СО НОВИ МАЈМУНАРИИ ВО СОБРАНИЕТО – СПРЕМНИ СЕ ДА ПРОТЕЧЕ КРВ САМО ДА НЕ ПОМИНАТ СУДСКИТЕ РЕФОРМИ: Повторно тензично во Собранието: Викање и тропање на Комисијата за европски прашања

И по три обиди денеска никако да започне со работа Комисијата за европски прашања.

Пратеничката Дафина Стојановска од ВМРО-ДПМНЕ побара процедурални обраќања, а не амандманска расправа за измените на Законот за работни односи. Таа го зема статичниот уред со микрофон и стана пред потпретседателката на Комисијата за европски прашања, за да говори.

Потпретседателката Арта Биљали-Зендели ја замоли пратеничката од ВМРО-ДПМНЕ да седне на место.

-Јас овде стојам бидејќи некој си поигрува со мојата приватност и моето право да седам од столче и да говорам. А не ми е овозможено, бидејќи треба постојано тука да трчам за да ја спречам заменик претседателката, професорка по право, овде да го силува правото и демократијата, да чита членови кои се однесуваат на пленарна седница, кажа Дафина Стојановска.

Таа одби да седне на место се додека не се дозволи измена и дополнување на дневниот ред.

Потпреседателката и во третиот обид по само 20 минути, даде пауза на Комисијата.

Биљали-Зендели и претходно побара претставникот на Владата да се произнесе за амандманите, а пратениците од ВМРО-ДПМНЕ бараа процедурално обраќање. Откако таа не дозволи, тие почнаа да удираат по масите.

Во салата нема никаков ред, а пратениците застанаа пред пултот на Биљали за да бараат процедурално обраќање.

tải sunwin

sunwin

tải sunwin

game bài sunwin sunwin club tải sunwin apk

sunwin web sunwin tài xỉu sunwin tài xỉu