Кондовски: Битола ќе добие “Шелтер центар” каде жените жртви на семејно насилство ќе бидат безбедни, ќе го трасираат и својот пат кон финансиска стабилност и независност!
Кондовски: Битола ќе добие “Шелтер центар” каде жените жртви на семејно насилство ќе бидат безбедни, ќе го трасираат и својот пат кон финансиска стабилност и независност!
ПОЛЕКА СЕ ДВИЖИМЕ КОН ЦЕЛТА: Вкупно се аплицирани 1.590.219 дози вакцини, ревакцинирани 46 отсто од полнолетните граѓани
ПОЛЕКА СЕ ДВИЖИМЕ КОН ЦЕЛТА: Вкупно се аплицирани 1.590.219 дози вакцини, ревакцинирани 46 отсто од полнолетните граѓани
МИРКО ПОПОВ - ШИЛЕГОВ Е ЕДЕН ОД РЕТКИТЕ СО СЛУХ ЗА КУЛТУРНИТЕ РАБОТНИЦИ
МИРКО ПОПОВ - ШИЛЕГОВ Е ЕДЕН ОД РЕТКИТЕ СО СЛУХ ЗА КУЛТУРНИТЕ РАБОТНИЦИ
ТИТО ПЕТКОВСКИ: ЗАЕВ ТРЕБА ДА СИ ОСТАНЕ ПРЕМИЕР, ЛОКАЛНИТЕ НЕМААТ ВРСКА СО ПАРЛАМЕНТАРНИТЕ ИЗБОРИ
ТИТО ПЕТКОВСКИ: ЗАЕВ ТРЕБА ДА СИ ОСТАНЕ ПРЕМИЕР, ЛОКАЛНИТЕ НЕМААТ ВРСКА СО ПАРЛАМЕНТАРНИТЕ ИЗБОРИ
(ВИДЕО) ШИЛЕГОВ: СКОПЈЕ ДО 2024 БЕЗ МЕТЕЖ ВО СООБРАЌАЈОТ И УРБАНИЗАЦИЈА НАДВОР ОД ЦЕНТРАЛНОТО ЈАДРО
(ВИДЕО) ШИЛЕГОВ: СКОПЈЕ ДО 2024 БЕЗ МЕТЕЖ ВО СООБРАЌАЈОТ И УРБАНИЗАЦИЈА НАДВОР ОД ЦЕНТРАЛНОТО ЈАДРО
ДОБРИ ВЕСТИ ОД ВЛАДАТА: Вклучен и вториот блок на РЕК Битола, се работи на тоа наскоро да се вклучат третиот блок и електраните Осломеј и Неготино, граѓаните не треба да стравуваат од рестрикции
ДОБРИ ВЕСТИ ОД ВЛАДАТА: Вклучен и вториот блок на РЕК Битола, се работи на тоа наскоро да се вклучат третиот блок и електраните Осломеј и Неготино, граѓаните не треба да стравуваат од рестрикции
ШИЛЕГОВ: СО СЕКОЈДНЕВНИОТ БЕСПЛАТЕН ПРЕВОЗ ЗА ПЕНЗИОНЕРИТЕ, ГИ ВРАЌАМЕ И ПОМЛАДИТЕ ПАТНИЦИ ЗАРАДИ НАМАЛЕНИТЕ ГУЖВИ
ШИЛЕГОВ: СО СЕКОЈДНЕВНИОТ БЕСПЛАТЕН ПРЕВОЗ ЗА ПЕНЗИОНЕРИТЕ, ГИ ВРАЌАМЕ И ПОМЛАДИТЕ ПАТНИЦИ ЗАРАДИ НАМАЛЕНИТЕ ГУЖВИ
СДСМ: Минималната плата од 1 јануари ќе биде 18.000 денари, просечната порасна на 28.642 денари, да гласаме за бројот 12 да продолжи напредокот
СДСМ: Минималната плата од 1 јануари ќе биде 18.000 денари, просечната порасна на 28.642 денари, да гласаме за бројот 12 да продолжи напредокот

ВНАТРЕШНИОТ РЕВИЗОР И КОДЕКСОТ НА ЕТИКА ВО ДРЖАВНИТЕ ИНСТИТУЦИИ ЗА ВРЕМЕ НА КОВИД 19

Интерното организациско однесување на секоја институција ја дава комплетната слика на почитување на етиката. Низ културата на организацијата, а воедно и обуките кон кои се стреми современиот начин на менаџирање ВНАТРЕШНИОТ РЕВИЗОР има клучна улога на советник од доверба.
Кодексот на етика е почетокот кон отворање на еден професионален ревизорски пат низ кој постојат милиони безбројни предизвици за успешна кариера.
Современиот начин на усовршување на професијата се гледа преку константното обучување и работа на внатрешниот ревизор каде кодексот на етика ќе биде видно и успешно применет онаму каде е неопходен и мора да се почитува. Етничкото однесување во организацијата зависи од 2(два)вида на однесување:
1. Индивидуално
2. Групно
– Индивидуалното потекнува од секој од нас поединечно како производ на многу сегменти и афинитети, од воспитување, лојалност кон себе и другите колеги, лојалност кон своето работно место, се до мотивирање, надградување итн.
– Кога сме кај групното однесување како најважна особина во една организација всушност тука е клучот на успешно менаџирање преку селекција на човечки ресурси, социјализација на вработените, обуки, анализи, на работата, нивното здравје и безбедност како и управувањето со кариерата.
Целосното етичко однесување кое РЕВИЗОРОТ се стреми конструктивно да го наметне низ својата професија само ќе ги зацврсти низа менливите ситуации (како што е и оваа со пандемијата) во една компанија каде секојдневно се случуваат промени како од економски така и од политички карактер.
За крај, би завршила со една мудра реченица на Бенџамин Френклин:
,, Приказната за напорите на еден човек да интегрира одредени принципи и навики лежи длабоко во неговата природа,, 😊
Internal Auditor – Внатрешен ревизор
М-р Наде Темелкоски

loading...

Website https://aniwatch.pro: Watch Mobile Suit Gundam II: Soldiers of Sorrow (Dub) aniwatch Episode Full watch anime free

Ladius (https://kissanime.mx/m/JkVm) Episode Full

Animepahe: Soushin Shoujo Matoi: Kabushiki Gaisha Knight Busters anime episode Full online free at https://animepahe.cc dubbed anime

B: The Beginning Succession (https://animeheaven.pro/m/6qB4) Episode 6

Gitlab: https://gitlab.com/animefreakws

Debate: https://www.debate.org/animeflixnl/