На денешниот брифинг со новинарите, ги информирав за статусот на реализација на Планот за борба против корупција и придобивките од мерките за превенција и сузбивање на корупцијата
На денешниот брифинг со новинарите, ги информирав за статусот на реализација на Планот за борба против корупција и придобивките од мерките за превенција и сузбивање на корупцијата
Американскиот Универзитет на Европа – ФОН, заедно со Корот на карабинерите од Република Италија денеска организираше меѓународна конференција на тема „Сеопфатен пристап во борбата против транснационалниот тероризам: глобални предизвици и одговори на тероризмот“
Американскиот Универзитет на Европа – ФОН, заедно со Корот на карабинерите од Република Италија денеска организираше меѓународна конференција на тема „Сеопфатен пристап во борбата против транснационалниот тероризам: глобални предизвици и одговори на тероризмот“
Конференција на тема „Жената како жртва на насилство- механизми за заштита и помош од институциите“, организираше Американскиот Универзитет на Европа – ФОН во рамките на кампањата „СТОП на домашното насилство. Биди храбра!“
Конференција на тема „Жената како жртва на насилство- механизми за заштита и помош од институциите“, организираше Американскиот Универзитет на Европа – ФОН во рамките на кампањата „СТОП на домашното насилство. Биди храбра!“
ОВОЈ Е АЛБАНСКИОТ АНТОЊО МИЛОШОСКИ, А ЗИНЕ ЛАЖЕ - Таравари: Немам доказ за поткуп на пратеници
ОВОЈ Е АЛБАНСКИОТ АНТОЊО МИЛОШОСКИ, А ЗИНЕ ЛАЖЕ - Таравари: Немам доказ за поткуп на пратеници
СООБРАЌАЈКАТА КАЈ МАВРОВКА ЗАЕДНО СО НЕСПОСОБНАТА ДАНЕЛА АРСОВСКА ДЕНЕСКА НАПРАВИ ХАОС ВО ГРАДОТ, МВР МОРАШЕ ДА ИНТЕРВЕНИРА!!!
СООБРАЌАЈКАТА КАЈ МАВРОВКА ЗАЕДНО СО НЕСПОСОБНАТА ДАНЕЛА АРСОВСКА ДЕНЕСКА НАПРАВИ ХАОС ВО ГРАДОТ, МВР МОРАШЕ ДА ИНТЕРВЕНИРА!!!
Обраќање на претседателот Пендаровски на форумот „Сиромаштијата на децата во Северна Македонија - примањата не се единствен фактор”
Обраќање на претседателот Пендаровски на форумот „Сиромаштијата на децата во Северна Македонија - примањата не се единствен фактор”
САД НЕМА ДА ДОЗВОЛАТ ВОЈНА ВО БОСНА - „Тоа нема да се случи. Тоа еднаш го кажав и ќе повторам: Нема да има војна во БиХ. Ова не е 1991 година“, изјави Ескобар во интервју за сараевската телевизија Н1, кое подетално ќе се емитува вечерва
САД НЕМА ДА ДОЗВОЛАТ ВОЈНА ВО БОСНА - „Тоа нема да се случи. Тоа еднаш го кажав и ќе повторам: Нема да има војна во БиХ. Ова не е 1991 година“, изјави Ескобар во интервју за сараевската телевизија Н1, кое подетално ќе се емитува вечерва
АНГОВ: Главна цел ќе биде развој на еко- туризмот и Дојран да стане првата еко-туристичка дестинација во државата
АНГОВ: Главна цел ќе биде развој на еко- туризмот и Дојран да стане првата еко-туристичка дестинација во државата

ВРАБОТЕНА ВО АД ЕСМ – ПРИМЕР ЗА ХУМАНОСТ ВО БОРБАТА ПРОТИВ КОВИД 19

Хуман дарител на крвна плазма е нашата колешка Симона Мишкоска-Петров, којашто работи во Секторот за правни и општи работи, во Дирекцијата на АД ЕСМ. Таа пополни апликација на веб-страницата на Институтот за трансфузиона медицина, се пријави за дарител на крвна плазма и по направените потребни испитувања за проверка на состојбата на крвта и антителата, беше повикана да дарува плазма.

-,,Искрено и несебично сакав да помогнам во борбата против ковид-19 , на каков било начин. По искуството што го имав со коронавирусот си реков дека кога сè ќе заврши, откако ќе оздравам, морам да дарувам плазма за да помогнам на друг пациент. Свесна сум за предизвиците со коишто се соочуваат пациентите заболени од ковид-19. Во декември заболев од ковид-19, и за среќа имав полесна клиничка слика, со симптоми како омалаксаност, болки во телото и блага бронхопневмонија. По моето успешно заздравување, станав многу посвесна и целосно ја разбирам состојбата на луѓето што се пациенти, па одлучив да помогнам таму каде што е навистина неопходно. Целата постапка е бесплатна и воопшто не е проблематична, затоа апелирам и до останатите оздравени пациенти кои имаат можност да се пријават и да бидат дарители на крвна плазма”- вели Симона. Таа со дарувањето крвна плазма покажа вистинска хуманост, следејќи го својот човечки инстинкт да помогне на пациентите кои во моментов се соочуваат со ковид-19.

И вие можете да спасите нечиј живот по закрепнувањето од болеста предизвикана од ковид-19. Да даруваме крвна плазма, да бидеме хумани и да спасиме човечки животи. 🩸

loading...