Противпожарните единици во Кавадарци и Неготино добија нова опрема преку проект за меѓуопштинска соработка кој се реализира со поддршка на Програмата за развој на Обединетите нации (УНДП) и Бирото за регионален развој
Противпожарните единици во Кавадарци и Неготино добија нова опрема преку проект за меѓуопштинска соработка кој се реализира со поддршка на Програмата за развој на Обединетите нации (УНДП) и Бирото за регионален развој
АУЕ-ФОН на свечена церемонија ги додели дипломите на студентите од прв и втор циклус на студии
АУЕ-ФОН на свечена церемонија ги додели дипломите на студентите од прв и втор циклус на студии
Маричиќ за Тв 21: Владата прави се за ублажување на последиците од кризата, следува ребаланс и сериозни заштеди во Буџетот
Маричиќ за Тв 21: Владата прави се за ублажување на последиците од кризата, следува ребаланс и сериозни заштеди во Буџетот
АУДИ А6 СМРТНО ПРЕГАЗИ ПЕШАК ВО ЃОРЧЕ ПЕТРОВ
АУДИ А6 СМРТНО ПРЕГАЗИ ПЕШАК ВО ЃОРЧЕ ПЕТРОВ
ГРАД СКОПЈЕ: Продолжува чистењето на кејот на реката Вардар
ГРАД СКОПЈЕ: Продолжува чистењето на кејот на реката Вардар
Министерот Шаќири учествува на Светскиот образовен форум во Лондон
Министерот Шаќири учествува на Светскиот образовен форум во Лондон
КОСТАДИНОВ: Во Струмица повеќе нема диви продавачи на текстил
КОСТАДИНОВ: Во Струмица повеќе нема диви продавачи на текстил
Владата го усвои пакетот законски измени за повисоки плати во правосудниот и обвинителскиот систем
Владата го усвои пакетот законски измени за повисоки плати во правосудниот и обвинителскиот систем

ЗАЕВ: Концептот „Едно општество за сите“, освен што е модел што ги добива сите признанија во светот, воедно е и концепт за системски поставена превенција за сите форми на дискриминација и привилегиран пристап до услуги и права

Денот на човековите права, 10 декември, е ден кога се потсетуваме на Универзалната декларација за човековите права на ООН која започнува со неприкосновената вистина дека „Сите човечки суштества се раѓаат слободни и еднакви по достоинство и права“.
Принципите на еднаквост и недискриминација се во суштината на секое општество и на секоја заедница без исклучок. Нивниот просперитет е невозможен без почитување на ова право кое вклучува решавање и изнаоѓање решенија за секоја форма на дискриминација.

Владата спроведува политики и мерки за спречување на сите форми на дискриминација, со посебен фокус на унапредувањето на родовата еднаквост, борбата против родово базираното насилство, целосното имплементирање на Истанбулската конвенција и правата на маргинализираните и ранливите заедници генерално. Затоа Северна Македонија на овие теми е издвоена во регионот по постојаниот покажан напредок.

Системските решенија значат и отворено партнерство со граѓанското општество кое посветено работи на постојано подобрување на специфичните проблематики. Отворениот дијалог со граѓанските организации и партнерите во општеството, гарантира континуирано унапредување на човековите права.

Концептот „Едно општество за сите“, освен што е модел што ги добива сите признанија во светот, воедно е и концепт за системски поставена превенција за сите форми на дискриминација и привилегиран пристап до услуги и права. Тој концепт е постулат на Владата на Република Северна Македонија, кој го обезбедува еднаквиот пристап и третман кон сите граѓани, гарантирајќи системска поставеност кон заштитата на правата на човекот.

#HumanRightsDay #HumanRights

loading...

free anime. AnimeHeaven is the best animes online website, where you can watch anime online completely free. No download, no surveys and only instant premium streaming of animes.

Horimiya Episode 6

AnimeHeaven Dragon Ball Super Episode 126

animeheaven Mushoku Tensei: Jobless Reincarnation Part 2

AnimeHeaven Rascal Does Not Dream of Bunny Girl Senpai Episode 6

High School DxD Episode 7