Заев очекува отворање на граничниот премин Маркова Нога, обврска од Преспанскиот договор

Поранешниот премиер Зоран Заев преку социјалните мрежи им се обрати на учесниците на денешниот собир на Маркова Нога во Преспа, на македонско-грчката граница.

Заев очекува што поскоро да се отвори граничниот премин Маркова Нога, како што вели, нашите две пријателски држави го превезмаа како обврска од Договорот од Преспа.

-Отварањето на граничниот премин Маркова Нога е наша обврска кон сегашноста и иднината – ова е вистинското и крајно време да ја срушиме неприродната блокада на природниот тек на брегот на Преспанското езеро. Очекувам дека во најбрз можен рок ќе се завршат неопходните инфрастурктурни интервенции и дека многу скоро ќе се најдеме таму на официјалното отворање на преминот што ги поврзува двете страни на Преспа, потенцира Заев.

sunwin web

tải sunwin apk sunwin sunwin club

sunwin

sun win

sunwin