Отворени избирачките места, право на глас имаат 1 824 864 граѓани, се гласа од 7 до 19, сите ќе се проверуваат со фингерпринт
Отворени избирачките места, право на глас имаат 1 824 864 граѓани, се гласа од 7 до 19, сите ќе се проверуваат со фингерпринт
ДИК: Досега гласале 10.653 лица кои се болни или во затвор кои по правило гласаат 1 ден пред денот на гласање
ДИК: Досега гласале 10.653 лица кои се болни или во затвор кои по правило гласаат 1 ден пред денот на гласање
ШТО СЕ СЛУЧУВА СО ВМРО ДПМНЕ: УАПСЕН КАНДИДАТОТ ЗА ГРАДОНАЧАЛНИК НА ДЕЛЧЕВО, НУДЕЛ ПО 50е ЗА ГЛАС!
ШТО СЕ СЛУЧУВА СО ВМРО ДПМНЕ: УАПСЕН КАНДИДАТОТ ЗА ГРАДОНАЧАЛНИК НА ДЕЛЧЕВО, НУДЕЛ ПО 50е ЗА ГЛАС!
И ЗА ОВИЕ СЕ ШПЕКУЛИРА ДЕКА СЕ ВМРОВЦИ: Кривична пријава против две лица од Кочани за "повреда на слободата на определување на гласачите"
И ЗА ОВИЕ СЕ ШПЕКУЛИРА ДЕКА СЕ ВМРОВЦИ: Кривична пријава против две лица од Кочани за "повреда на слободата на определување на гласачите"
(ВИДЕО) ШОКАНТНО: МИЦКОВСКИ ФАТЕН КАКО КРШИ ИЗБОРЕН МОЛК, ОВА Е КРИВИЧНО ДЕЛО ЗА ШТО КАЗНАТА Е 3 ГОДИНИ ЗАТВОР!
(ВИДЕО) ШОКАНТНО: МИЦКОВСКИ ФАТЕН КАКО КРШИ ИЗБОРЕН МОЛК, ОВА Е КРИВИЧНО ДЕЛО ЗА ШТО КАЗНАТА Е 3 ГОДИНИ ЗАТВОР!
ВНИМАВАЈТЕ - Отворен е лажен профил во име на Елизабета Пендаровска, се крадат податоци од граѓаните, се земаат и информации за кредитни картички
ВНИМАВАЈТЕ - Отворен е лажен профил во име на Елизабета Пендаровска, се крадат податоци од граѓаните, се земаат и информации за кредитни картички
БРАВО - Гласањето на болните, немоќните, лицата со Ковид-19 и затворениците за локалните избори тече без проблем
БРАВО - Гласањето на болните, немоќните, лицата со Ковид-19 и затворениците за локалните избори тече без проблем
(ВИДЕО) ШЕФОТ НА ДИК - Даштевски : Максимално сме подготвени за локалните избори
(ВИДЕО) ШЕФОТ НА ДИК - Даштевски : Максимално сме подготвени за локалните избори

ЖЕНИТЕ СТАНУВААТ РАМНОПРАВНИ ВО МИНИСТЕРСТВО ЗА ВНАТРЕШНИ РАБОТИ

ПИСМЕНА РЕАКЦИЈА ДО ВРАБОТЕНИТЕ ВО МВР ОД
ПРЕТСЕДАТЕЛКАТА НА СЕКЦИЈАТА НА ЖЕНИ ПРИ МАКЕДОНСКИОТ ПОЛИЦИСКИ СИНДИКАТ
г-ѓа ХРИЗАНТЕМА РЕНДЕВСКА

Почитувани колеги и колкешки!

Како претседателка на Секција на жени при Македонскиот полициски синдикат ми причинува особена чест и задоволство, да Ве информирам дека меѓу повеќето новостекнати права, во новиот Колективен Договор на Министерството за внатрешни работи, дел директно се однесуваат за работничките во нашето Министерство.

Како што веќе забележувате, непречено го користам родовиот речник и терминологија, а кои за прв пат во државата се користат во еден Колективен Договор.

Очекувам истата да биде усвоена и користена не само од членовите и членките на Македонскиот полициски синдикат туку и од сите работници во Министерството за внатрешни работи.

Се стекнавме и со право работничката-мајка доилка да има право на платена пауза во текот на работното време од еден и пол час во кое се засметува и дневната пауза, како и со правото Министерсвото да исплати еднократен паричен надоместок во висина од 100 евра во денарска противвредност на работничка-мајка за секое новородено дете.

Секако, за одбележување се и другите новостекнати права за сите нас, на рамноправна родова основа, а кои се огледаат во: заштита на работниците кои имаат уште 3 ефективни години до остварувањето на правото на пензија; јубилејна награда во висдина од ½ од просечната месечна плата за непрекинато работење во ефективно траење од 10 години во Министерството; доброволните крводарители имаат право на 3 слободни дена; домашно дежурство како посебен работен услов и право на додаток на плата од 5% од час; право на платено отсуство кога работникот го претставува Министерството или учествува како дел од државна репрезентација на спортски, културни и други манифестации; еднократен паричен надоместок за менторство во висина од 150 евра во денарска противредност; посебна заштита за ноќна работа со право на соодветна храна или посебен надоместок за трошоци за исхрана во висина од 20% од просечната нето плата.

Истовремено ги задржавме и сите права од стариот Колективен договор.
Запознавајќи се со истите детално, полесно ги остваруваме истите.

loading...

Danganronpa 3: The End of Hope's Peak High School - Despair Arc (Dub) (https://aniwatch.pro/m/7dxo) Episode 11

AnimeKisa: Arcade Gamer Fubuki (Dub) anime episode 4 online free at https://animekisa.in watch anime online

AnimeBee: Fushigi Sekai Atagoul Monogatari anime episode Full online free at https://animebee.to watch anime

https://wcostream.cc watch animes

Zapytaj zhp: https://zapytaj.zhp.pl/user/animeflixnl

Talk plesk: https://talk.plesk.com/members/animefreakws.227073/#about