БРАВО - КОЖУВЧАНКА ДОНИРАЛА НАД 160 000 ЕВРА НА КАВАДАРЧАНИ!
БРАВО - КОЖУВЧАНКА ДОНИРАЛА НАД 160 000 ЕВРА НА КАВАДАРЧАНИ!
Премиерот Ковачевски на ФБ: Благовремената и координирана реакција го спречи ширењето на пожарот во Битола и предизвикување на поголема штета
Премиерот Ковачевски на ФБ: Благовремената и координирана реакција го спречи ширењето на пожарот во Битола и предизвикување на поголема штета
ОВА Е НАЈГОЛЕМ СРАМ ЗА ДРЖАВАТА: Наместо да ги повлечат тужбите против воените инвалиди и членовите на семејствата на загинатите припадници на безбедносните сили, МВР отиде дотаму што поднесе тужби дури и против членовите на семејствата на загинатите полицајци со законска камата да ја вратат земената оштета
ОВА Е НАЈГОЛЕМ СРАМ ЗА ДРЖАВАТА: Наместо да ги повлечат тужбите против воените инвалиди и членовите на семејствата на загинатите припадници на безбедносните сили, МВР отиде дотаму што поднесе тужби дури и против членовите на семејствата на загинатите полицајци со законска камата да ја вратат земената оштета
Славењето на Водици во реканското село Битуше е посебно доживување, различно од другите македонски села и градови
Славењето на Водици во реканското село Битуше е посебно доживување, различно од другите македонски села и градови
ЛДП се шири со нови општински организации. Вечерва во хотел Сириус, се одржа основачко Собрание на општинската организација на ЛДП - Василево
ЛДП се шири со нови општински организации. Вечерва во хотел Сириус, се одржа основачко Собрание на општинската организација на ЛДП - Василево
Комерцијална банка и East Gate Mall - заедно за нова радост! Подари 1.000, 2.000, 3.000, 4.000 или 5.000 денари во вид на подарок-картичка и израдувај ги оние што најмногу ти значат
Комерцијална банка и East Gate Mall - заедно за нова радост! Подари 1.000, 2.000, 3.000, 4.000 или 5.000 денари во вид на подарок-картичка и израдувај ги оние што најмногу ти значат
АНАСТАСОВ: УЛИЦИТЕ ВО ПРОБИШТИП СЕ ЧИСТАТ И ПОСОЛУВААТ РЕДОВНО, СЕПАК ДА СЕ ВОЗИ ВНИМАТЕЛНО
АНАСТАСОВ: УЛИЦИТЕ ВО ПРОБИШТИП СЕ ЧИСТАТ И ПОСОЛУВААТ РЕДОВНО, СЕПАК ДА СЕ ВОЗИ ВНИМАТЕЛНО
Демократски сојуз: ВМРО-ДПМНЕ, продолжува со монструозни конструкции и обвинувања
Демократски сојуз: ВМРО-ДПМНЕ, продолжува со монструозни конструкции и обвинувања

ЖИТЕЛИТЕ НА СКОПСКО КУЧКОВО ПРОТЕСТИРААТ ЗАТОА ШТО НЕМААТ ВОДА, ОД ОПШТИНА ЃОРЧЕ ВЕЛАТ ДЕКА ПРОБЛЕМОТ ЌЕ СЕ РЕШИ, РАБОТАТ НА ПРОБЛЕМОТ

Жителите на Кучково: Немаме вода на „плус“ 40 степени, нареден пожар се ќе изгори!

Жителите на скопското село Кучково денеска го блокираа патот кој води до селото за да го свртат вниманието на јавноста кон несериозниот пристап на локалните власти во Ѓорче Петров за наоѓање на решение за проблемот кој го има ова село со водата за пиење.

Тие велат дека локалните власти уште минатиот октомври лани им ветиле дека до ова лето ќе имаат вода, но до такво нешто не е дојдено.

Пред неколку дена во селото имаше голем пожар од спој на кабли,а жителите велат дека на вака високи температури следниот пат можно е цело село да изгори.

Од општината велат:

Одговорни лица од Општина Ѓорче Петров денеска повторно беа на теренска посета во С. Кучково заедно со ангажирана надворешна фирма, која е стручна во областа за искористување на подземните бунари и пумпните постројки во истите. Каде констатирано е дека сите четири бунари (бушотини) кои се со длабочина од 32 -120 м, се суви односно нема доток на вода во истите.

Во претходниот период се направени 4 бунари на различни локации, каде во почетокот имало некоја количина на вода, но поради карсноста на земјиштето, водата постепенон се губи каде бунарите остануваат суви.

Општината во изминатиот период ги извести граѓаните на с. Кучково дека имаме изработено студија за место положба – наоѓалишта на подземни води, преку Институтот за геосеизмичко инжињњерство и геохидролошка анализа, каде што е утврдено можно наоѓалиште на подземна вода на длабочина од 120-150м.

Со извршено теренско рекогносцирање со стручни лица од областа на геохидрологијата во близината на посоченосто место, утврдено е дека има услови да се направи нов бунар, кои сметаме дека ќе ги исполни основните потреби на селото.

Настанатиот проблем е повеќе годишен, од аспект дека се јавува постојан сушен период во текот на целата година, но и како битен фактор е карсното подрачје на кое е местоположбата на с. Кучково, така што дождовните води не се задржуваат и продираат во длабочините на земјиштето.

loading...

watch anime online. AnimeHeaven is the best animes online website, where you can watch anime online completely free. No download, no surveys and only instant premium streaming of animes.

animeheaven app Seirei Gensouki: Spirit Chronicles

Attack on Titan Season 2 (Dub) Episode 7

AnimeHeaven Horimiya (Dub)

watch anime My Hero Academia Season 3 (Dub)

anime websites AnimeHeaven Fairy Tail (Dub)