Најавуваат дека на промоцијата на донацијата пред Амбулантата Шуто Оризари ќе присуствуваат Жељко Јовановиќ, директор на Канцеларијата за ромски прашања при Фондацијата Отворено Општество – Берлин, Елвис Шаќири од Институт за истражување и анализа на политики – Ромалитико, проф. д-р. Виктор Исјановски, директор на ЈЗУ Здравствен дом на Скопје и вицепремиерот за европски прашања Бојан Маричиќ.