13.8 C
Скопје
30/03/2023 13:10
МАКТЕЛ

   

СДСМ СО НОКАУТ ДО ОПОЗИЦИЈАТА: ОБЈАВЕНА ЛИСТА НА 209 РЕНОВИРАНИ ИЛИ НОВИ ПАТИШТА ВО ВКУПНА ДОЛЖИНА ОД 1300 КИЛОМЕТРИ

    

ВМРО-ДПМНЕ нека учи што значат инвестиции во инфраструктурата Очигледна е нервозата кај ВМРО-ДМПНЕ и пратениците од ВМРО –ДПМНЕ штом повторно се обидуваат да изнесуваат лаги и да манипулираат со граѓаните. Исплашени од фактот дека оваа Влада изгради и рехабилитира преку 1400 километри вкупно автопатишта, експресни, регионални и локални патишта, секојдневно пратениците од ВМРО-ДПМНЕ потонуваат во сопствените лаги, неразликувајќи или незнаејќи што е регионален пат , автопат или експресен пат. Регионалниот пат Петровец –Катланово кој го посочува пратеникот Стојановски е рехабилитиран во должина од 5,3 километри уште во 2018 година и тоа на барање токму од градоначалникот на општина Петровец кој исто така беше избран од неговата партија.

  

Ако пратеникот Стојановски не е доволно информиран, доблест е да излезе пред жителите  од Катланово и Петровец , пред тие што гласале за неговата партија и да им се извини што ги манипулира. Дополнително, рехабилитацијата на овој регионален пат продолжи во декември минатата година и тоа делницата од Катланово до Велес во должина од 8,5 километри за што ќе се инвестираат 2,8 милиони евра.

 

Очигледна е нервозата кај ВМРО-ДПМНЕ по објавата на Премиерот Ковачевски каде на собраниската седница за пратенички прашања, детално ги образложи сите изградени и рехабилитирани патни правци во должина од преку 1300 километри.Оваа Влада предводена од СДСМ инвестираше преку 1 милијарда евра во обнова и моденризација на патната мрежа насекаде низ државата, обезбедувајќи поефикасен, побрз и побезбеден сообраќај за граѓаните.

  

1300 километри модерна патна мрежа завршена за пет години, наместо 600- те километри на ВМВРО-ДПМНЕ за 11 години, има разлика, а таа разлика граѓаните ја препознаваат.За потсетување, ова се сите завршени патни правци од 2017 година до 2022 година….Преку одговорен и чесен пристап Владата предводена од СДСМ во изминатите пет години успеа да изгради или реконструира над 200 патни делници со вкупна должина од 1.300 километри.

    

Рехабилитирани и изградени регионални, локални и автопатишта, во вкупна должина од над 1.300 километри, од 2017 до 2022 година:

1. Автопатот Смоквица – Гевгелија – рехабилитација и проширување од 10,15км

2. Автопатот Петровци- Миладиновци – Кадино и Хиподром, 8 км.

3. Автопатот Охрид – Кичево, во моментов 75% од проектот е изграден.

4. Рехабилитација на автопатот Велес – Градско со возна лента, 20км.

5. Санација на обиколницата кај Скопје, 4км,

6. Рехабилитација на автопатот ГП Богородица до Гевгелија, 4,5км.

7. Доизградба на автопатската делница Д.Капија – Смоквица, 28,2км.

8. Рехабилитација на автопатот Куманово – Миладиновци, 23км.

9. Рехабилитација на авопатот Сарај – Групчин, возна лента, од 8 км.

10. Рехабилилатица на автопатот Сарај – Групчин, 16 км.

11. Рехабилилитација на обиколница на Скопје, клучка Смилковци – клучка Мирковци, 9 км.

12. Изградба на автопат Миладиновци – Св.Николе – Штип во должина од 47км.

13. Рехабилитација на автопатската делница Неготино – Д.Капија 8,8км.

14. Рехабилитација на возна лента Велес – Градско 20,2км.

15. Изградбата на експресен пат Велес – Кадрифаково трета фаза, 10,7км.

16. Изградба на нов експресен пат Штип – Кочани од кои:

17. Делница Штип – Крупиште, 14,3 км.

18. Делница Крупиште-Кочани – 13,7 км.

19. Изградбата на пат Штип – Радовиш, фаза 1 – 23,5 км.

20. Штип – Радовиш, фаза 2, 16.9 км.

21. Рехабилитација на регионален пат мост Близанско- Калуѓерац 14,5 км.

22. Рехабилитација на регионален пат Дебар – ГП Блато 5,3км.

23. Рехабилитација на магистрален пат Кочани – Делчево, 30км.

24. Рехабилилитација на магистрален пат Гостивар-Колари, 28,5 км.

25. Рехабилитација на регионален пат Петровец – Катланов 5,3км.

26. Рехабилитација на регионален пат Прешовце- Јегуневце 5км.

27. Рехабилитација  на регионален пат Берово – Струмица, 14,75км.

28. Рехабилитација на регионален пат Битола – Новаци 10км.

29. Рехабилитација на регионален пат П1301 делница Охрид – Конско, 6км.

30. Санација на мост на државен пат П1001005, во с.Удово на река Вардар и обнова на асфалт.

31. Санација на мост на државен пат А2 влез во Скопје Сарај.

32. Санација на 5 моста на државен пат А2 Гостивар – Колари.

33. Реконструкција и зајакнување на 3 моста А3- делница брана Калиманци – МК каменица.

34. Рехабилитација на 15 моста на држвавен пат А3 на делница Кочани – Делчево.

35. Рехабилитација на патот Негорци – Гевгелија, 5,40км.

36. Рехабилитација  на транзит низ Охрид, 5,6км.

37. Рехабилитација на патот Кадрифаково – Штип, 7км.

38. Рехабилитација на регионален пат спој А4 Стенковец, 2км.

39. Реконструкција на патот Крива Паланка – Огут, 4,7км.

40. Реконструкција на Сарај – Карпалак, 3,7км.

41. Реконструкција на пат од Шемшово – Лешок, 3,4км.

42. Реконструкција на пат Неготино – Полошко спој со А2, 3,3км.

43. Реконструкција на патот Сарај – Семениште, 3,1км.

44. Реконструкција на патот Желино – Сарачино, 2,6км.

45. Реконструкција на спој А4 Стенковец – Бродец 1,1км.

46. Обнова на патот Трстрија – Баргла 2,5км.

47. Обнова на патот Трсино – Трстија, 1,6км.

48. Обнова на патот Смолари – Дражево, Коњарево 1,2км.

49. Реконструкција на влез во Струмица кај Добрејци 0,4км.

50. Обнова на патот Кучичино – Теранци 1,4км.

51. Обнова на патот Карбинци – Плачковица, 2,1км.

52. Реконструкција на патот Радовиш – Плачковица 2,5км.

53. Реконструкција на влез во Пробиштиш 1,3км.

54. Обнова на патот Штип – Караорамн 1,07км.

55. Транзит низ Куклуш, Богомила- Стројмани,

56. Смоквица – Прдејци.

57. Спој Р1105 со Балинци, спој со Р1103 Неготино,

58. Транзит низ Демир Капија,

59. Обнова на Давидово-Миравци, спој за Вевчани.

60. Обнова на патот од Хотел Гранит – пумпна станица 0,3км.

61. Обнова на Распаќе – Подмојле 1,1 км.

62. Обнова на патот од Осломеј до  Туин 6 км.

63. Обнова на Рапеш – Старавина 5,8км.

64. Реконструкција на патот Прилеп – прилепско езеро, фаза 1 од 4,8км.

65. Реконструкција на патот Лозани – Вашерејца 1,3км.

66. Реконструкција на Бистрица – Драгош 3,7км.

67. Онова на Транзит Прилеп улица Александар Македонски, 1,1 км.

68. Рехабилитација на магистрален пат обиколница на Ресен, 5,00 км

69. Рехабилитација на регионален пат Сопиште – Говрлево, 7,20км

70. Рехабилитација на регионален пат Бошков Мост – Дебар, 8,25 км

71. Изградба на регионален пат Опае – Белаковце – Станчиќ – граница со Косово,16 км

72. Изградба на регионален пат, Скопје до Сончев град, 4,4 км

73. Санација на мост на државен пат во Р2338 на река Елешка близу Меџитлија

74. Санација на мост на државен пат Р1308 на река Брајчинска Ресенско

75. Санација на мост бр.61 на државен пат А2 Превој Стража

76. Изградба на пропуст на државен пар Р2234 во село Дворце на река Вратничка

77. Санација на мост на државен пат 2137 во село Војшанци (на р.Вардар)

78. Рехабилитација на А3 Делчево – Звегор, 5 км

79. Рехабилитација на Р1302 Делчево – Пехчево, 10км

80. Рехабилитација на Р1304 Берово – Виница, 11км

81. Рехабилитација на Р1106 Јурумлери – Драчево, 4 км

82. Рехабилитација на Р1305 Битола – Демир Хисар,10 км

83. Рехабилитација на Р1207 Младо Нагоричане – Пелинце, 10 км

84. Рехабилитација на Р1204 Куманово – Свети Николе, 10 км

85. Рехабилитација на Р1209 Тетово – Попова Шапкa, 18.2 км

86. Рехабилитација на Р2133 Драчево – Орешани  – Таор, 9 км

87. Рехабилитација на Р1109 Фурка – Богданци – Гевгелија, 11 км

88. Рехабилитација на Р1107 Кавадарци – Росоман, 7.4 км

89. Рехабилитација на А4 Струмица – Ново Село, 12.7 км

90. Рехабилитација на Р 1208 Подмоље – Радожда, 4.1 км

91. Рехабилитација на Р 1310 Берово – Клепало, 6.62 км

92. Рехабилитација на Р 1309 Кочани – Пониквa, 12 км

93. Рехабилитација на Р 1205 Злетово – Пробиштип, 17.3 км

94. Рехабилитација на Р 2342 Тркање – Пишица, 9.85 км

95. Рехабилитација на Р 1102 Негорци – Гевгелија, 5.4 км

96. Рехабилитација на Р1301 Транзит низ Охрид, 5.6 км

97. Рехабилитација на Р 1208 Охрид – Подмоље, 8.55 км

98. Рехабилитација на Р 1312 Прилеп – Прилепско езеро, 4.2 км

99. Рехабилитација на Р 1310 Радовиш – Подареш, 9.85 км

100. Рехабилитација на Р 1204 Кадрифаково – Штип, 7 км

101. Рехабилитација на Р 1107 Транзитен дел Кавадарци, 1.1 км

102. Рехабилитација на Р 2132 Калуѓерец – Растеш, 7.4 км

103. Рехабилитација на А3 Транзит низ Делчево, 3.9 км

104. Рехабилитација на А3 Макази – Ресен, 2.7 км

105. Рехабилитација на А2 Колари – Кичево, 11.4 км

106. Рехабилитација на А4 Радовиш – Струмица и Р1403 Василево – Добрејци, 5.5 км

107. Рехабилитација на Р 2235 с.Маврово – Никифорово, 6.6 км

108. Рехабилитација на А1 Смоквица – Удово и Р1401 врска со Р1105 Брајковци – Балинци-Марвинци, 6.1 км

109. Рехабилитација на Младо Нагоричане – Пелинце,  4.9 км

110. Рехабилитација на Регионален пат Штип – Радовиш, 21 км

111. Рехабилитација на А3 Обиколница Кочани, 6 км

112. Рехабилитација на Р1104 Куманово – Никуштак, 11 км

113. Рехабилитација на Р1204 Куманово – Свети Николе, 32 км

114. Рехабилитација на Р12133 Куманово – Опае, 6 км

115. Рехабилитација на Прилеп – Тополчани – Битола, 15 км

116. Реконструкција на  Р1402 Банско – Колешино , 5,6 км

117. Реконструкција на пат Оморани – Теово , 1,8 км

118. Изградба на регионален пат Старо Коњарево – Ново Коњарево, 3 км

119. Рехабилитација на државен пат Р2337 делница, Крушево – Слива – Пуста Река, 14 км

120. Рехабилитација на државен пат Р1101 делница, Прилеп – Тополчани – Битол, 15 км

121. Рехабилитација на државен пат Р1107 делница, Мушов Гроб – Мрежичко, 7,5 км

122. Рехабилитација на државен пат Р2241 делница, врска со државен пат Р1201 – Лабуниште – Бороец – Јабланица  11,8 км

123. Рехабилитација на државен пат Р1207 делница, Пелинце – ГП Пелинце (фаза 2) 4,9 км

124. Рехабилитација на државен пат Р1105 делница, врска со државен пат Р1401 (Раброво)  – ГП Дојран  7,8 км

125. Рехабилитација на државен пат Р2243 делница, Струга (врска со Р1201) – Дрслајца – Биџево – Д.Татеши  – Мислодежда  7 км

126. Рехабилитација на државен пат Р2240 делница, врска со 1201 – Вевчани – Октиси – врска со А2, 7,9 км

127. Рехабилитација на државен пат А1 делница, врска со 1103 (Возарци)  – Раец – Фариш, 12км

128. Рехабилитација на државен пат Р1103 делница, Транзит низ Кавадарци, 1,2 км

129. Рехабилитација на државен пат Р2243 делница, Мислодежда – Збажди, 7,3 км

130. Рехабилитација на државен пат Р1309 делница, Кочани – Пониква (фаза 2), 7,4 км

131. Рехабилитација на државен пат А4 делница, Струмица – Ново Село, 9,5 км

132. Рехабилитација на магистрален пат А3, обиколница на Кочани, 6км

133. Рехабилитација на магистрален пат А2, делница Ранковце – Крива Паланка  21км

134. Доизградба на регионален пат крак 1 од Р-418 (фаза 2), на потег фабрика Вевчанка – Здравствен дом Вевчани, 1км

135. Рехабилитација на државен пат делница, спој со Р1205 – Злетово – Пробиштип,17,3км

136. Рехабилитација на дел од државен пат Р1302 делница, Струмица – Берово, 6,6км

137. Рехабилитација на државен пат А3 делница, Транзит низ Охрид , 1,88км

138. Рехабилитација и реконструкција на регионален пат Р1205, делница Пробиштип – Крупиште, 18 км

139. Рехабилитација на регионален пат Р1303, делница Кичево – Македонски Брод, 25,75км

140. Рехабилитација на регионален пат Р1206, делница Карпалак – Желино, 12,2 км

141. Рехабилитација на регионален пат Р1210, делница Узем – Тораница, 6,91 км

142. Рехабилитација на регионален пат Р1210, делница Македонска Каменица – Саса, 10 км

143. Гевгелија – Смрдлива Вода, 1 км

144. Тетово – Боговиње, 1 км

145. Стари Град – крстосница Богомила, 2,5 км

146. Долна Бошава – Горна Бошава, 1 км

147. Крстосница с.Брод – Бач – Меџитлија 2 км

148. РЕК Битола – Маково 1 км

149. Врска Р1306 – Алдинци – Житоше 8 км

150. Радовиш – Плачковица фаза 2, 7,0 км

151. Излез Штип – спој со А4 2,5 км

152. Могила – Радобор – Будаково  1,5 км

153. Кажани – Битола, 1 км

154. Сарај-Радуша, 3 км

155. Кадино село – Галичани, 1 км

156. Врска А2 – Кичево – Осломеј, 2 км

157. Лажани – Житоше, 1,5 км

158. Богомила – Црнилиште, 5,2 км

159. Лагово – Штавица – Витолиште, 7 км

160. Центар Жупа – Брештани – Кочаџик – Новак, 4,9 км

161. Куманово – Граница со Србија – Сопот, 7,8 км

162. Крива Паланка (врска со А2) – Огут, 8,9 км

163. Транзит Дебар, 3 км

164. Сончев град – Средно водно, 2,1 км

165. Шипковица – Бозовце, 3,4 км

166. Лакавица – Србиново, 1,5 км

167. Транзит низ Виница, 1,2 км

168. Банско – Колешино – Смоларе – Старо Коњарево, 5,2 км

169. Радовиш – Плачковица фаза 3, 1,4 км

170. Трсино-Бигла фаза 2, 2,3 км

171. Велес транзит Р1102 и Р1312, 2 км

172. Стари град – Теово, 7,5 км

173. Кавадарци – Дреново, 9 км

174. Спој со А2 – Осломеј, 1,5 км

175. Кажани – Кл.Ротино, 3 км

176. Кривогаштани – Житоше, 10,8 км

177. Макази – Царев двор, 1,1 км

178. спој Р1307 – Галичица, 2,8 км

179. спој со Р1305 – Крушево , 2,5 км

180. Царев двор – гп Стење,2,4 км

181. Рехабилитација на државен пат А2, делница Куманово – Страцин, 27,5 км

182. Реконструкција со рехабилитација на државен пат Р1203, делница Тетово – Џепчиште, 4 км

183. Реконструкција на државен пат Р2133 делница Ропалце –  Матејче, 3,3 км

184. Рехабилитација на магистрален пат А1, делница Фариш – Прилеп (Плетвар), 19 км

185. Маврово-Галичник, 2 км

186. Крива Паланка-Огут, 2 км

187. Шемшово-Желино, 5 км

188. Шипковица-Бозовце, 1 км

189. Куманово-Сопот , 1 км

190. Врска со А2-Арачиново, 3 км

191. Липково-Оризари, 1 км

192. Чучер-Танушевци, 3 км

193. Сарај-Карпалак, 2 км

194. Преод-Горубинци, 4 км

195. Превалец-Виница, 2 км

196. Штип-спој со А4, 2 км

197. Радовиш-Воиславци, 2,5 км

198. Габрово-Колешино-Смоларе. 1,5 км

199. Пробиштип-Лесново, 3,5 км

200. спој со А4 – Робово – Муртино 3,5 км

201. Мартолци-Петле, 6,5 км

202. Горничет-Смрдлива вода, 4,5 км

203. обиколница Демир Капија, 1,5 км

204. Неготино-Глишиќ, 3 км

205. Битола-Ниже поле, 3 км

206. Спој со А3-Ротино, 4,5 км

207. Спој со А3-Ново Лагово-Бучин 3,5 км

208. Витолиште-с.Манастир, 4 км

209. Железнец-Д.Хисар, 12 км

   

Најново

Професорот Трајко Славески вели дека владата веќе нема идеја како да ја сопре инфлацијата и презема нелогични мерки кои се непазарни и неприменливи во економските практики

Sase Ivanovski

Претрес во Кавадарци, пронајдена дрога, приведено едно лице

Sase Ivanovski

Јавното обвинителство и MВР потпишаа Протокол за соработка

Sase Ivanovski

Обвинителството постапува за тунелот во „Идризово“, но во моментов не може да соопшти детали

Sase Ivanovski

ШАСИЈА OPEL GSE: ИЗВОНРЕДНА КОНТРОЛА И УДОБНОСТ ПРИ ВОЗЕЊЕТО

Sase Ivanovski

По големите загуби кај Бахмут, Русите планираат да регрутираат уште 400.000 војници кои ќе се борат во Украина

Sase Ivanovski

ТЕЛМА: Барлет Џафери доби диплома за завршена Академија, не сакаше да даде изјава по церемонијата која Габер ја сокри од јавноста

Sase Ivanovski

(ВИДЕО) ЛЕНИН ПОТЕКНУВАЛ ОД БОГАТО СЕМЕЈСТВО, КЛУЧЕН МОМЕНТ ВО ЖИВОТОТ БИЛА СМРТТА НА НЕГОВИОТ ТАТКО И УБИСТВОТО НА СВОЈОТ БРАТ ОД СТРАНА НА КРАЛСКАТА ВЛАСТ

Sase Ivanovski

Кластер од интернет терористи се виновни за бомбите – МВР се уште не ги апси, но ги следи и трага по нивните мотиви

Sase Ivanovski

ФОТО НА ДЕНОТ

Sase Ivanovski

БРУКА: Скопска апелација ја одложи јавната седница за „Титаник 2“ за 13 април, гонењето на Мијалков дотогаш застарува

Sase Ivanovski

Фон дер Лајен: За односите меѓу ЕУ и Кина одлучувачки ќе биде ставот на Пекинг за војната во Украина

Sase Ivanovski

Јанчева: ВМРО-ДПМНЕ и Арсовска да ја отстапат реконструкцијата на Универзална сала на Владата

Sase Ivanovski

Арсовска: Како градоначалник ниту можам ниту сакам да ја донесам одлуката за отстапување на Универзалната сала на Владата

Sase Ivanovski

Коморскиот инвестициски форум на Западен Балкан го прогласи „Алкалоид“ за водечки инвеститор во регионот

Sase Ivanovski

Јовески за случајот со шестгодишната Јана: Го немаме извештајот од обдукцијата, се уште обезбедуваме докази

Sase Ivanovski

Поради проблеми со срцето, папата Франциск хоспитализиран во Рим, откажани состаноците за утре

Sase Ivanovski

Условна казна затвор од две години за Зоранчо Митровски за случајот Империја, треба да плати и отштета од 1,5 милиони евра во Буџетот

Sase Ivanovski

(ВИДЕО) ДВЕ РАБОТИ ГО НАПРАВИЛЕ СТАЛИН МОНСТРУМ СПОСОБЕН ДА НАРЕДИ УБИСТВО НА 20 МИЛИОНИ РУСИ: ПРЕДАВСТВОТО НА СВОЈОТ ИДОЛ МАЛИНОВСКИ И СМРТТА НА ПРВАТА СОПРУГА

Sase Ivanovski

Претседателите Пендаровски и Ван дер Белен се обратија на Македонско-австрискиот економски форум

Sase Ivanovski

(ВИДЕО) КАКОВ САТРАП: ВО ПОСЛЕДНИОТ ГОВОР НА СТАЛИН ВО ПАРЛАМЕНТОТ НА СССР, ДИКТАТОРОТ СЕ ПОФАЛИЛ СО ЛИКВИДАЦИИТЕ НА БОГАТИТЕ И НЕПОДОБНИТЕ??!

Sase Ivanovski

Сенатот гласаше за укинување на правото на Белата куќа да одлучува за војна или мир

Sase Ivanovski

(ВИДЕО) ПАНДЕВ ЗА ПРЕСТОЈОТ ВО НАПОЛИ: ФУДБАЛЕРИТЕ СЕ КАКО БОГОВИ ВО ГРАДОТ, ТРИ ГОДИНИ НЕ СУМ ПЛАТИЛ СМЕТКА ВО РЕСТОРАН, ЕДНА БАБА КОМШИКА СЕКОЕ САБАЈЛЕ НИ НОСЕШЕ ПОЈАДОК

Sase Ivanovski

ГЕРИЛА АКЦИЈА НА СДСМ ПРИЛЕП: Лихварски сакате да го задолжите Прилеп!

Sase Ivanovski

ДИМЧЕ АПАСИЕВ: НАЈЛОШ ПРОГНОЗЕР НА СИТЕ ВРЕМИЊА

Sase Ivanovski

НИКОЛОВСКИ: Денес го објавуваме јавниот оглас за практиканти и за истиот први ги запознав едни од најдобрите студенти на земјоделскиот, шумарскиот и ветеринарниот факултет

Sase Ivanovski

НАЈДОБАР МИНИСТЕР ЗА ВНАТРЕШНИ РАБОТИ ДОСЕГА: Во мандатот на Спасовски четири покачувања на плата и пет бонус плати исплатени на вработените во МВР

Sase Ivanovski

ШОКАНТЕН ПОСТ НА ЛИДЕРОТ НА МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ, ПЕТАР БОГОЈЕСКИ: АКО САКААТ МУСЛИМАНСКИТЕ ДЕВОЈКИ ДА НОСАТ ШАМИИ ВО ШКОЛО ДА ОДАТ ВО ИРАН ИЛИ САУДИСКА АРАБИЈА?!?!

Sase Ivanovski

ЌЕ СЕ ИЗВИНИ ЛИ МИЦКОВСКИ ЗА ТОА ШТО ГО ПЛАШЕШЕ НАРОДОТ ДЕКА ЌЕ БИДЕМЕ НА СВЕЌИ ПОД ДЕБЕЛИ ЈОРГАНИ?!

Sase Ivanovski

Откако стана дел од бразилската NC Групација, Галеника забележа значителен деловен раст и меѓународна експанзија

Sase Ivanovski

ФЕИТ отвори ФабЛаб за студентите

Sase Ivanovski

ДУИ категорично ги демантира лажните вести на Алсат и Фокус дека сме преговарале со Груевски

Sase Ivanovski

(ВИДЕО) ШЕФОТ НА ФИНАНСИСКА ПОЛИЦИЈА: СИТЕ ОШТЕТЕНИ ОД ЛАЈОНЕС ДА ДОЈДАТ И ДА ПРИЈАВАТ КАЈ НАС

Sase Ivanovski

(ВИДЕО) АДВОКАТКА ПИВОВАРОВА: ОШТЕТЕНИТЕ ОД ПИРАМИДАТА ЛАЈОНЕС МОЖЕ ДА СИ ГИ ПОВРАТАТ ПАРИТЕ

Sase Ivanovski

(ВИДЕО) ОШТЕТЕНИ ГРАЃАНИ СВЕДОЧАТ КАКО ИЗГУБИЛЕ СТАНОВИ ВО ИЗМАМАТА ЛАЈОНЕС

Sase Ivanovski

(ВИДЕО) СЕ СТЕГА ОБРАЧОТ ОКОЛУ БАНДАТА НА ЗОРАН ВИТАНОВ: СУДОТ ВЕЌЕ ДОНЕСЕ ДВЕ ПРЕСУДИ ВО КОРИСТ НА ИЗМАМЕНИ ОД ПИРАМИДАТА ЛАЈОНЕС

Sase Ivanovski

Не е унапреден судијата Енвер Беџети кој го „чуваше“ во фиока предметот за Мијалков

Sase Ivanovski

Костовски: Секој храбар политичар мора да гледа во иднината барем 10 години нанапред

Sase Ivanovski

Тамара и Јана не почиваат мирно, правдата треба да биде задоволена, порачаа скопјани

Sase Ivanovski

Владата одлучи да донира хеликоптери на Украина

Sase Ivanovski

Уставен суд екстремно им ги зголемил платите на функционерите?!

Sase Ivanovski

(ВИДЕО) ПО ПАУЗА ОД 2 МЕСЕЦА ПОРАДИ ЗДРАВСТВЕНИ ПРОБЛЕМИ, ЈАКИМОВСКИ СЕ ВРАТИ ВО ЈАВНОСТ

Sase Ivanovski

Маричиќ: Продобивки од ЕУ, а не политизација – тоа го бараат граѓаните од сите политичари и сите партии

Sase Ivanovski

Снимки со дрон од протестот за Јана, граѓаните бараат оставки

Sase Ivanovski

Зеленски тврди дека една западна држава донирала противвоздушен систем кој не функционира

Sase Ivanovski

Ѓоргиевска се дружеше со првата дама на Австрија

Sase Ivanovski

ОСМАНИ: Лансираме нова платформа – Западен Балкан КВАД 100% усогласеност со надворешната политика на ЕУ

Sase Ivanovski

Спасовски на трибина на Факултетот за безбедност: Со низа законски механизми до поквалитетно извршување на полициската работа

Sase Ivanovski

Победи младата мајка Филимена, која ја избркаа од работа додека беше на породилно и ѝ ги бараа парите назад

Sase Ivanovski

Ќе се бираат над 30 нови судии во 13 основни судови

Sase Ivanovski

ИН ВИТРО ЛЕКАРИТЕ ЛАЈК ДИС: Жените во ЕУ сѐ покасно го раѓаат првото дете

Sase Ivanovski

Димитриеска Кочоска: Кога СДСМ е на власт резултатите во економијата се поразителни, ниту нивните „мерки“ не помагаат

Sase Ivanovski

Синот на Џафери и другите сопруги и ќерки ги добија дипломите – медиумите не беа поканети

Sase Ivanovski

(ВИДЕО) ОВАА ЗЕЛКА БИЛА АМБАСАДОР ВО БРАЗИЛ – БОЦЕВСКИ: ЧЛЕНСТВОТО ВО НАТО НЕ ЈА ЗГОЛЕМИ БЕЗБЕДНОСТА НА ДРЖАВАТА

Sase Ivanovski

Димитриеска Кочоска: Власта не се бори против сивата економија, ДДВ-то не се собира според планираното, со буџетот направија вештачка слика која не може да се реализира

Sase Ivanovski

(ВИДЕО) ВРЕМЕ БЕШЕ НЕКОЈ ДА СЕ СЕТИ: ИЗМИСЛИЈА ЖЕНСКИ ЧЕВЛИ НА КОИ МОЖЕ ДА СЕ СТАВААТ РАЗНИ ГОЛЕМИНИ И ФОРМИ НА ШТИКЛА

Sase Ivanovski

Претрес во кумановско, пронајдена дрога

Sase Ivanovski

НАРОДОТ СЕ КРЕНА НА НОЗЕ И ПОБЕДИ: Постигнат е договор во Израел, одложена е судската реформа

Sase Ivanovski

МИЦКОВСКИ УСПЕА ДА ПРОМАШИ И НА ТЕМАТА СТРУЈА, ЗНАЧИ ЧОВЕКОТ Е ТАБУЛА РАЗА!

Sase Ivanovski

АНАЛИЗА: Увоз на работна сила – “меч со две острици”

Sase Ivanovski

(ВИДЕО) КУРТОНИТЕ СЕ СКАРАА ЗА ДРАЖА МИХАЈЛОВИЌ

Sase Ivanovski

Министерот за правда Кренар Лога и министерката за правда на Австрија, Алма Задиќ потпишаа заедничка изјава за зајакнување на соработката во делот на реформите во правосудството

Sase Ivanovski

Годишнина на македонската Агенција за разузнавање, претседателот Пендаровски беше запознат со хибридните закани

Sase Ivanovski

Северина е виновна за навреда на социјален работник, може да оди и во затвор

Sase Ivanovski

Лукаревска: Растот на платите и пензиите доказ дека имаме реални и остварливи решенија за граѓаните

Sase Ivanovski

Екс пратеник на ХДЗ виновен за силување, оди 2.5 години во затвор

Sase Ivanovski

Португалија на шест месеци се откажува од наплатата на ДДВ на основните прехранбени производи

Sase Ivanovski

НА БАРАЊЕ НА ОПШТИНА ТЕТОВО ОДРЖАН СОСТАНОК СО АГЕНЦИЈА ЗА ХРАНА И ВЕТЕРИНАРСТВО ЗА РЕШАВАЊЕ НА ПРОБЛЕМОТ СО БЕЗДОМНИТЕ КУЧИЊА

Sase Ivanovski

ЉУБЧО РАСПАЛИ: ТВ Алфа како медиум на Врадарскиот четнички корпус тргна во пресметка со мене, не им се уплашив во 90-тите нема да им се плашам и сега!

Sase Ivanovski

Лога: Приоритет над приоритетите е вметнувањето на помалите заедници во Преамбулата на Уставот

Sase Ivanovski

Пендаровски: Условите на Бугарија не беа очекувани, ЕУ не смее да дозволи блокада поради историски прашања

Sase Ivanovski

Од 140-та владина седница: меморандуми за разбирање со цел олеснувања и забрзувања на протокот на луѓе и стоки меѓу Северна Македонија и Србија; утврден е предлог текст на нов Закон за Академијата за судии и јавни обвинители; одлуката за основање Национална установа Центар за култура на турската заедница во Република Северна Македонија

Sase Ivanovski

(ВИДЕО) БАТХЕД ОД АЛФА ДО БИВИС ОД ЛИДЕР: ЗЛАТЕВ ОТСЕКОГАШ ГО ИНТЕРЕСИРАЛЕ ПАРИТЕ

Sase Ivanovski

Американците објавија импресивни податоци: Русите произведуваат повеќе тенкови отколку целиот свет заедно

Sase Ivanovski

Германските власти: Треба да почнат подготовките за обнова на Украина

Sase Ivanovski

Британско разузнавање: Русите имаат тешки загуби во тенкови, дисциплината во нивниот корпус се распадна

Sase Ivanovski

Стоилковски: Груби манипулира за дивоградба од преку 160 м² без одобрение!

Sase Ivanovski

Ковачевски-Белен: Потврдена одличната соработка со Австрија, Северна Македонија одлучно продолжува на патот кон ЕУ

Sase Ivanovski

Со години ја чувал ќерката (8) во када во стан, а криел дека тој е таткото

Sase Ivanovski

(ВИДЕО) ПРЕМИЕРОТ СЕ ПОШЕГУВА НА СМЕТКА НА БЕКТЕШИ: КАКО МАЛ ИГРАЛ ФУДБАЛ ЗА ВЛАЗЕРИМИ ОД КИЧЕВО, СЕГА ШУТИРА ВО КАНЦЕЛАРИЈА КАЈ ГРУБИ

Sase Ivanovski

Leave a Comment