? #СДСМ со инвестиции во инфраструктурата во Штип продолжува со грижата за безбедноста на граѓаните , затоа што сите граѓани заслужуваат модерна, современа и безбедниа патна инфраструктура.

?Крстосницата во населбата Сењак, која е главната централната крстосница на улиците „Сремски фронт” и „Борис Крајгер” ќе доживее целосна комплетна нова инфраструктура,со вкупна вредност од над 1️⃣1️⃣ милиони денари.

Преку проектот за локални улции и патишта на Министерството за транспорт и врски, за оваа крстосница веќе има изготвен основен проект и се обезбедени средства за нејзино проширување и регулирање на сообраќајот со поставување на семафори.