70 Месни комитети на ВМРО од Битола му откажаа послушност на кандидатот за градоначалник Коњановски

Тони Коњановски кандидатот за градоначалник на Битола од ВМРО ДПМНЕ вечерва го добил првиот удар од членството во сопствената партија, вечерва е соочен со фактот дека битолските вмровци не го сакаат. На закажаната средба со околу 120 месни комитети на оваа партија присуствувале само околу педесетина и тие биле лути зошто е тој кандидат на партијата. Битолчани добро го паметат владеењето на коњановци пример брат му Зоран кој беше министер во одбрана, ама и на Тони како член на битолскиот совет каде бил најпасивен советник со ниту еден изговорен збор на говорница. Тони е доктор епидемиолог кој во време на ковид кризата цели 6 месеци си беше дома во приватна изолација и го остави инфективното оделение на цедило кога имаа премногу работа.

Епидемиолошката слика на ВМРО ДПМНЕ во Битола е негативна околу кандидатурата на Тони Коњановски за прв човек на општината.

tải sunwin

sun win

game bài sunwin

sunwin

game sunwin