АХМЕТИ: ГЛЕДАЈЌИ ГИ УЖАСНИТЕ СЦЕНИ НА СТРАДАЊЕ И СМРТ ВО УКРАИНА МЕ ЗАЧУДУВА НЕОДГОВОРНОСТА НА РУСКИОТ НАРОД

Пред некое време истакнав дека УКРАИНА не е далеку и некои се пошегуваа.

Денес целиот свет е во неизвесност, економијата е загрозена, животот е ранлив.

Гледајќи ги тажните сцени што ги остава војната, се чувствувам разочаран од неодговорноста на рускиот народ, на неиспровоцираните и неразумни руски злосторства и агресија во Украина.

Во тој контекст, денес велам и повторувам дека КОСОВО не е само билатерален проблем, туку е прашање на стабилност и безбедност, како и мир во регионот, во Европа и во заедницата на евроатлантските вредности. Тоа е невралгичната точка на иднината на Европа.

Затоа (велам) ВЗАЕМНО ПРИЗНАВАЊЕ меѓу Косово и Србија веднаш! – ОВА Е ЕДИНСТВЕНО МОЖНО И ПРИФАТЛИВО РЕШЕНИЕ!

sunwin

sun win

tải sunwin

tải sunwin

sunwin