АЈДЕ НЕКА Е АИРЛИЈА – БТА официјално го отвори својот прес-центар во Скопје

Генералниот директор на Бугарската телеграфска агенција (БТА) Кирил Влчев денеска свечено го отвори прес-центарот на БТА во Скопје, Република Северна Македонија.

На настанот присуствуваа бугарската министерка за надворешни работи Теодора Генчовска, министерката за култура на Северна Македонија, Бисера Костадиновска-Стојчевска, претседателот на бугарската парламентарна Комисија за култура и медиуми Тошко Јорданов, специјалниот известувач на ЕП за Северна Македонија, Илхан Ќучук и бугарскиот амбасадор во Северна Македонија Ангел Ангелов, како и други официјални претставници.

Прес-центарот на БТА во Скопје е трет отворен надвор од границите на Бугарија. Првиот е отворен на 11 декември 2015 година во Босилеград (Србија), а вториот на 5 октомври 2017 година во Тараклија (Молдавија).

Оваа година БТА планира да назначи свој дописник во Букурешт (Романија), а во следните две години се очекува да има претставници и во Атина (Грција), Анкара (Турција), Белград (Србија), Тирана (Албанија).

Во 2021 година, БТА отвори канцеларии во пет регионални центри во Бугарија – Ловеч, Варна, Добрич, Русе и Бургас. Планот на агенцијата за развој на мрежата на прес-центри и дописници во Бугарија предвидува отворање канцеларии во уште 10 регионални центри оваа и следната година.

sunwin tài xỉu tải sunwin game sunwin

sunwin

sunwin

sunwin

sunwin sunwin.apk mới nhất sunwin