„Алкалоид“ го шири своето портфолио на јужноамериканскиот пазар!

Со гордост објавуваме дека „Алкалоид“ го шири своето портфолио на јужноамериканскиот пазар!

Институтот за јавно здравје на Чиле (ISP) неодамна го издаде првото одобрение за ставање во промет лек произведен од „Алкалоид“ АД Скопје. Одобрението за ставање лек во промет се однесува на лек во форма на таблети, кој е наменет за краткотрајно лекување несоница кај возрасни.

„Алкалоид“, поддржан од своите партнери на оваа територија, продолжува со регулаторните активности за компилирање досиеја за прва регистрација и на други лекови, во согласност со националните регулаторни барања во Чиле.
Се стремиме и се надеваме дека бројот на добиени одобренија за ставање лек во промет во Чиле ќе се зголеми до крајот на оваа година.

#АлкалоидСкопје #ЗдравјетоПредСе

sun win

sunwin apk sunwin web tải sunwin

sunwin club

sunwin

sunwin club