АМЕРИКАНСКИОТ КОНГРЕС СПРЕМА ЖЕСТОКИ САНКЦИИ ЗА РУСИЈА КОИ ЌЕ ЈА УНИШТАТ РУСКАТА ЕКОНОМИЈА, СЕ ПЛАНИРА И ИСФРЛАЊЕ НА РУСКИТЕ БАНКИ ОД МЕЃУНАРОДНИОТ ТЕК НА ПАРИТЕ СВИФТ

Американските сенатори од власта и од опозицијата здружено работат на закон за санкции кон Русија со цел да ја казнат Русија за агресијата кон Украина.

Се планира меѓу другото и исфрлање на Руските банки од меѓународниот тек на парите SVIFT. Забрана за проектите северен поток 2 е еден од начините со кои овој закон ќе удри врз главниот приход на РУсија а тоа е гасот.

Демократите сметаат дека овие санкции треба да се изгласаат сега а да стапат во сила на денот на руската инвазија со тоа Русија ќе биде превентивно предупредена што ја чека ако ја нападне украина.

Америка е најголем потрошувачки пазар заедно со ЕУ и светските компании кои нема да се придржуваат до овие санкции ќе го изгубат ЕУ и САД пазарот што никој нема да смее да си дозволи.

КУповната моќ на САД и ЕУ е 100 пати поголема од куповната моќ на Русија, Кина, Индија, ЈУжна Америка, Африка Азија итн итн…

Линк до целата сторија на Yahoo News.

sunwin club game bài sunwin sunwin club

game sunwin

sun win

sunwin club tải sunwin game bài sunwin

sunwin tài xỉu tải sunwin apk sunwin apk