Анѓушев: Македонија доби 3 милиони долари од арбитражата за Фени Индустри

Кочо Анѓушев, поранешниот вицепремиер за економски прашања, рече дека Македонија добила 3 милиони долари како обештетување од арбитражата што државата ја доби против поранешните сопственици на комбинатот Фени Индустри кој преку стечајна постапка беше продаден на нова компанија.

– Тие покренаа арбитража против државата во Вашингтон и тие таа арбитража ја загубија. Тоа е прва арбитража што државата успешно ја доби и не само што ја доби, туку и доби и надокнада од три милиони долари од претходните сопственици заради судската постапка, клеветите итн, Тоа е малку познато кај нас, рече Анѓушев во интервјуто во емисијата „Само Вистина“.

Ова бизнисменот и професор на машинскиот факултет го откри во контекст на обвинувањата на негова адреса дека имал личен интерес од спроведувањето на стечајот на актуелниот Еуроникел Индустри.

game sunwin bị sập tải sunwin

tại sunwin cho android tải sunwin

sun win