Анкета на Рејтинг: Шилегов со 8,7% предност пред Арсовска во првиот круг

Последното истражување на Агенција Рејтинг покажува дека во Скопје актуелниот градоначалник и кандидат на СДСМ и коалцијата, Петре Шилегов има предност од 8,7% пред главната против кандидатка поддржана од ВМРО-ДПМНЕ и коалицијата, Данела Арсовска.

На трето место се наоѓа кандидатот на Левица, Петар Георгиевски Камиказа со 6,7%, следи Ана Петровска со 4,5% па Бени Шаќири со 2,3% и Александар Тортевски со 1,2%.

Сите останати кандидати имаат под еден процент поединечно или вкупно заедно 2%.

Истражувањето е спроведено по пат на интервју лице в лице, на репрезентативен примерок од 1200 испитаници во периодот од 2 до 9 октомври. Статистичката грешка изнесува +/- 2,9% во рамки на општиот примерок.

Резултатите се презентирани само од определените гласачи.