БАЈДЕН ИЗЈАВИ ДЕКА ИМА НЕСОГЛАСУВАЊЕ СО НЕКОИ ЧЛЕНКИ НА НАТО ШТО ДА СЕ ПРАВИ АКО РУСИЈА ЈА НАПАДНЕ УКРАИНА, УКРАИНСКИОТ ПРЕТСЕДАТЕЛ ЗЕЛЕНСКИ РЕАГИРАШЕ СО НЕГОДУВАЊЕ

– Се мачам да ги натерам сите во НАТО да бидеме унисони за тоа што треба да правиме ако Русија ја нападне Украина. Особено ќе биде проблем ако нападот биде со мал интензитет и концентриран на еден дел од Украина, тогаш нема да можам да ги натерам сите членки на ЕУ да ја казниме Русија со силни санкции – изјави вчера американскиот претседател Бајден на прес конференција. Мислеше пред се на Германија која гради нов гасовод со Русија и не сака многу да влегува во дуел со Русија.

Ова многу го налути претседателот на Украина Зеленски кој на својот твитер профил напиша – Нема мали напади како што нема мали нации, секој напад над секоја нација е голема катастрофа!

Бајден денеска се поправи и кажа дека ако Русија ја премине границата со Украина, ќе се соочи со страшни економски санксии. Но штетата е веќе направена затоа што Бајден го кажа она што е јавна тајна – големото несогласување во ЕУ за тоа како да се реагира ако Русија ја нападне Украина, пред се Германија не е спремна да трпи економски штети за таму си некои Украинци…

Линк до целата сторија на Њујорк Тајмс.

sun win

tải sunwin

sunwin

sunwin

sunwin web game bài sunwin sunwin