Бајден: Путин нема поим што го чека

Пораката што американскиот претседател Џо Бајден му ја упати на рускиот претседател Владимир Путин беше јасна: Слободата секогаш ќе победи над тиранијата, рече Бајден на почетокот на својот прв говор за состојбата на нацијата пред двата дома на Конгресот во Вашингтон.

Бајден ја пофали подготвеноста на украинскиот претседател Володимир Зеленски и неговиот народ за одбрана и ѝ вети на Украина поддршка од страна на САД.

„Путин е изолиран“

Истовремено, американскиот претседател ги бранеше санкциите воведени против Москва и најави дека притисокот врз земјата ќе се зголемува. Во насока на рускиот претседател рече: „Тој нема поим што го чека.“ Дури и ако Русија напредува на бојното поле, Путин долгорочно ќе плати „висока цена“, изјави Бајден: „Во нашата историја ја научивме оваа лекција: кога диктаторите ќе навлезат во една земја, тие мора да платат за тоа“. Затоа, како што рече тој, НАТО е основан по Втората светска војна – за да гарантира „мир и безбедност во Европа“.

Пораката што американскиот претседател Џо Бајден му ја упати на рускиот претседател Владимир Путин беше јасна: Слободата секогаш ќе победи над тиранијата, рече Бајден на почетокот на својот прв говор за состојбата на нацијата пред двата дома на Конгресот во Вашингтон.

Бајден ја пофали подготвеноста на украинскиот претседател Володимир Зеленски и неговиот народ за одбрана и ѝ вети на Украина поддршка од страна на САД.

„Путин е изолиран“
Истовремено, американскиот претседател ги бранеше санкциите воведени против Москва и најави дека притисокот врз земјата ќе се зголемува. Во насока на рускиот претседател рече: „Тој нема поим што го чека.“ Дури и ако Русија напредува на бојното поле, Путин долгорочно ќе плати „висока цена“, изјави Бајден: „Во нашата историја ја научивме оваа лекција: кога диктаторите ќе навлезат во една земја, тие мора да платат за тоа“. Затоа, како што рече тој, НАТО е основан по Втората светска војна – за да гарантира „мир и безбедност во Европа“.

Link with us
Game bài đổi thưởng