БЕКТЕШИ: СИТЕ ФИРМИ КОИ ЌЕ ГО ЗГОЛЕМАТ БРОЈОТ НА ВРАБОТЕНИ ОВАА ГОДИНА МАКАР ЗА 1 ВРАБОТЕН НЕМА ДА ИМААТ ОБВРСКА ДА ГИ ВРАЌААТ ПАРИТЕ КОИ ИМ ГИ ДАВАМЕ КАКО СУБВЕНЦИЈА!

– Ги стимулираме бизнисмените да ги задржат вработените, па така оние кои нема да отпуштат никого и ќе го задржат бројот на вработени од лани ќе вратат само 20% од субвенциите, а пак оние кои ќе го зголемат бројот на вработени макар за 1 вработен нема да мора да ги враќаат субвенциите кои им ги даваме во шестиот пакет мерки!

Крешник Бектеши, министер за економија на денешниот прес по повод повиците за шестиот пакет владини економски мерки за помош на стопанството и граѓаните поради пандемијата со Корона.

Link with us
Game bài đổi thưởng