Бектеши за ТВ21: Чест ми е што сум министер на Северна Македонија и ги застапувам сите граѓани и етникуми во државата

Вака одговори министерот за економија Крешник Бектеши на ТВ 21 на прозивките во јавноста и од лидерот на ВМРО-ДПМНЕ по изјавата на прес-конференција за време на посетата на Тирана дека тој не е македонски министер, туку Албанец, министер на Северна Македонија

Чест ми е што сум министер на Република Северна Македонија, но и одговорност затоа што ги застапувам сите граѓани во државата и сите етникуми. Вака одговори министерот за економија Крешник Бектеши на ТВ 21 на прозивките во јавноста и од лидерот на ВМРО-ДПМНЕ по изјавата на прес-конференција за време на посетата на Тирана дека тој не е македонски министер, туку Албанец, министер на Северна Македонија.

„Што се однесува до мојата изјава јас се произнесов дека по националност сум Албанец и ова е реалност, исто како што е реалност дека над 600 000 илјади Албанци живеат во Северна Македонија. Колку што Северна Македонија му припаѓа на господинот Мицкоски, толку ми припаѓа и мене. Колку што се грижам јас толку треба и тој да се грижи. Не треба да го оживееме национализмот, да не го поларизираме општеството со вакви теми затоа што имаме позначајни работи. Главниот фокус за нас како Влада, но и за нив како опозиција, треба да биде подобрување на животниот стандард на граѓаните“,изјави вечерва Бектеши во емисијата „10 минути“ на ТВ21.

tải sunwin sunwin apk game bài sunwin

sunwin club sunwin web game sunwin

sunwin

sunwin

tải sunwin tải sunwin sunwin web