БЕСРАМНИЦИ, ОВИЕ ЛУЃЕ СЕ ОПЕРИРАНИ ОД СРАМ – АРСОВСКА, СЛАВЕСКИ И ВМРО-ДПМНЕ БЕА ПРОТИВ ПОКАЧУВАЊЕ НА МИНИМАЛНАТА ПЛАТА НА ТЕКСТИЛНИТЕ РАБОТНИЧКИ – РЕАКЦИЈА НА СДСМ СКОПЈЕ

Бесрамно е учеството на Данела Арсовска на дебата на тема „социјално и економско зајакнување на жените“ на „Текстилијада“ во Штип. Данела Арсовска беше противник на социјалното и економско зајакнување на жените преку зголемување на минималната плата на текстилните работнички. Целокупната јавност знае дека кандидатката за градоначалник на Скопје Данела Арсовска и носителот на листа Трајко Славески беа едни од најгласните противници на покачувањето на минималната плата, која најмногу ги засега жените текстилни работнички од Штип.

Како застапник на „бизнис заедницата“ и интересите на крупниот капитал на нејзиниот заменик Сеад Кочан, Данела Арсовска јавно тврдеше дека „Секој вештачки обид за зголемување на минималната плата за нас не е добар“ и манипулираше дека покачувањето на минималната плата нема да биде одржливо.

Данела Арсовска заедно со Трајко Славески на ТВ дебати ги застапуваа интересите за профит на газдите и апелираа да не се покачува минималната плата. Славески дури изнесуваше лаги дека покачувањето на минималната плата ќе донесе „нестабилност, хаос, секојдневни штрајкови“.

Арсовска, Славески и ВМРО-ДПМНЕ беа здружени против покачувањето на минималната плата на работниците. Откако Арсовска и Славески ја манипулираа јавноста дека минималната плата не треба вештачки да се покачува, пратениците од ВМРО-ДПМНЕ не гласаа за Законот за покачување на минималната плата и ја напуштија собраниската седница кога требаше да се гласа.
Работниците знаат дека СДСМ ја покачи минималната плата од 9 на 15 илјади и ја зголеми просечната плата за околу 100 евра. Работниците знаат дека СДСМ ја намали стапката на невработеност на најниски 15.9% и вети покачување на минималната плата на 300 евра од 1 јануари 2022. Арсовска, Славески и ВМРО-ДПМНЕ беа против зголемување на минималната и просечната плата. Арсовска, Славески и ВМРО-ДПМНЕ се заинтересирани само за зголемување на профитот на „бизнис заедницата“.

sun win

tải sunwin apk sunwin.apk mới nhất sunwin apk

sunwin club game sunwin tải sunwin

game sunwin tải sunwin apk sunwin club

tải sunwin