Битиќи: Не може цената да се зголеми 20 отсто за 24 часа, ќе реагираат инспекциите

Вицепремиерот за економски прашања, Фатмир Битиќ кажа дека е огорчен од бранот поскапувања во претходните денови.

Битиќи кажа дека трговците се служат со манипулации со цените и ќе реагираат инспекциите поради тоа.

„Ги следиме цените во последните три дена и заклучивме дека има некоректно, неетичко и неморално однесување на дел од компаниите со зголемување на цените. Не може цената да се зголеми 20 отсто за 24 часа, кога производствената цена не пораснала за 20 проценти за еден ден. Очекуваме соодветна реакција од инспекциите“, кажа Битиќи.

sunwin

sunwin web game bài sunwin sunwin web

sunwin apk sunwin web game sunwin

sun win

sunwin.apk mới nhất sunwin apk sunwin apk