БИТИЌИ: ВО ЕУ САМО 3% ОД РАБОТНИЦИТЕ ЗЕМААТ МИНИМАЛНА ПЛАТА, КАЈ НАС ДУРИ 14% ОД РАБОТНИЦИТЕ ЗЕМААТ МИНИМАЛНА ПЛАТА И МОРАМЕ ДА ИМ ПОМОГНЕМЕ ДА СЕ СПАСАТ ОД СИРОМАШТИЈАТА

– Никогаш нема пак да се повтори минималната плата да падне под 60% од просечната плата, со тоа рабитниците се засекогаш безбедни и згрижени, како ќе се качува просечна плата така по автоматизам ќе се качува и минималецот и со тоа нашите работници ќе бидат безбедни да си ги прехранат своите семејства.

Вице премиерот за економија Битиќи во Утрински Брифинг.

game sunwin game bài sunwin sunwin apk

sunwin club sunwin tải sunwin apk

sunwin

sun win

sunwin