БОМБА НА БЕКТЕШИ: НЕКОИ ТРГОВЦИ ГИ ЗГОЛЕМИЛЕ ЦЕНИТЕ ЗА 80% ЗА САМО 24 ЧАСА ВО ОБИД ДА ПРОФИТИРААТ ОД КРИЗАТА

– Некои трговци на пример на макарони и други тестенини ги покачиле цените за 80% за само 24 часа иако ние гледаме на влезните факури на царина дека суровините се покачени не повеќе од 5%, значи некој сака да профитира од кризата врз грбот на народот, тоа нема да го дозволиме и ќе реагираме ако треба и со казни.

Министерот за економија, Крешник Бектеши пред медиумите по седницата на влада на која беа замрзнати маржите на некои производи како леб, брашно, тестенини, ориз.