БОМБА НА БОЧВАРСКИ: ЕКСПРЕСНИОТ ПАТ ШТИП – РАДОВИШ ВРЕДЕН 60 МИЛИОНИ ЕВРА Е ПРВ ПАТ ВО НАШАТА 30 ГОДИШНА ИСТОРИЈА ДА ЗАВРШИМЕ ПАТ 4 МЕСЕЦИ ПРЕД РОКОТ!

– За прв пат во нашатра 30 годишна историја имаме пат кој е завршен 4 месеци пред рокот. Честитки за избведувачот Штрабаг АГ но и за сите вкличени во проектот.

Благој Бочварски, министер за транспорт во емисијата ВИН ВИН на Телма.

Директорот на ЈП за државни патишта, Ејуп Рустеми рече дека вкупната вредност на двете фази е околу 60 милиони евра.
„Со техничките квалитети на експресниот пат, со по една коловозна и помошна лента, и со широчина од 11,4 метри, тој претставува основа за можен иден автопат. Максималната брзина на движење на возилата е 110 километри на час. Оваа прва фаза од експресниот пат А4 во време на пандемија е комплетно завршена во предвидениот рок од 3 години. Изградена е согласно со важечките прописи и стандарди со издвоена вкупна вредност од 45 милиони евра. Заради подобро поврзување со блиските населени места, на експресниот пат изведени се вкупно 40 објекти за премостување, односно 4 клучки согласно со највисоките стандарди, 7 надпатници и подпатници, 11 мостови и вијадукти, и сето ова за полесен пристап на граѓаните до и од експресниот пат. По целата должина на патот има заштитна жичена ограда за побезеден сообраќај“, изјави директорот Рустеми.

tải sunwin

tải sunwin apk sunwin club sunwin

sunwin web

tải sunwin sunwin apk sunwin web

sunwin