БОМБА НА ФИЛИП ПЕТРОВСКИ: НА ПАРТИСКИ СОСТАНОК ВО 2002-РА СЕ ДОГОВОРИВМЕ ПАРТИСКИОТ ИМОТ НА ВМРО ДПМНЕ ДА ГО ПРЕНЕСЕМЕ НА 5-ТИНА ФУНКЦИОНЕРИ КОИ ПОТОА СИ ГИ ПРИСВОИЈА ТИЕ ДЕСЕТИЦИ МИЛИОНИ ЕВРА!

– Во 2002-ра на партиски состанок во ВМРО ДПМНЕ решивме целиот партиски имот тежок десетина милиони евра да го пренесеме на неколку физички лица високи функционери во партијата кои потоа тој имот си го присвоија, зборам за Даравелски, Љубчо, Станинов и останати…

Филип Петровски на дебата со Бојкотирам.