БОМБА НА ФИЛИПЧЕ: НЕ ДОЗВОЛИВМЕ СО ПЦР ТЕСТ ВЛЕЗ ВО КАФАНИ ЗАТОА ШТО НЕ САКАМЕ ДА ГИ ОПТЕРЕТИМЕ ГРАЃАНИТЕ ФИНАНСИСКИ СЕКОЈ ДЕН ДА ПРАВАТ ПЦР ТЕСТОВИ КОГА ВАКЦИНАТА Е БЕСПЛАТНА

– Ако дозволевме влез во ресторани со ПЦР тест тогаш ќе ги оптеретевме граѓаните финансиски секој ден да прават ПЦР тест кога вакцината е бесплатна и со две вакцини ќе се реши проблемот и ем ќе стигнеме до целта а тоа е колективен имунитет стекнат со вакцини…

Венко Филипче на денешниот прес.