БОМБА НА ГЕОРГИЕВСКИ: СРПСКАТА ВЛАСТ МЕЃУ ДВЕТЕ ВОЈНИ НАМЕРНО ГО ДРЖЕЛА МАКЕДОНСКОТО НАСЕЛЕНИЕ НЕПИСМЕНО, НЕМАЛО НИТУ ЕДНА ГИМНАЗИЈА ВО ЦЕЛА ДРЖАВА