БОМБА НА ЈОВАН ДЕСПОТОВСКИ: ФИТР влезе во програмата на ЕУ за финансиска поддршка за 2021 со планирана поддршка од 20 милиони евра што, доколку се одобри финално, ќе го постави Фондот како највисок примател на директна поддршка во земјава од почетокот на ЕУ-програмите во 90-тите години. Ова треба и да се заслужи, но сега ќе треба и да се одработи

Моделот што го креиравме во #ФИТР е веќе препознаен по својот интегритет, отвореност и ефикасност и дома и од нашите меѓународни партнери.

ФИТР влезе во програмата на ЕУ за финансиска поддршка за 2021 со планирана поддршка од 20 милиони евра што, доколку се одобри финално, ќе го постави Фондот како највисок примател на директна поддршка во земјава од почетокот на ЕУ-програмите во 90-тите години. Ова треба и да се заслужи, но сега ќе треба и да се одработи.

Инициравме сериозен процес на трансформација на Фондот во друштво за управување со фондови, што треба да постигне делумна одржливост во финансирањето на среден рок. Значи, планот е да го намалиме товарот на јавните фондови и да им подадеме рака на приватни, странски и домашни инвеститори во економскиот развој. Ова ќе биде вистински предизвик бидејќи ќе треба да ја подигнеме подготвеноста на нашите компании за привлекување странски инвестиции.

sun win

sunwin tài xỉu game sunwin tải sunwin apk

sunwin.apk mới nhất

sunwin

sun win