БОМБА НА ДОКТОР ПЕТЛИЧКОВСКИ: ГОЛЕМАТА СМРТНОСТ ОД КОВИД Е ЗАТОА ШТО СМЕ НЕЗДРАВА НАЦИЈА, ПУШИМЕ, ПИЕМЕ, ЈАДЕМЕ МРСНО, НЕ СМЕ АКТИВНИ, НЕМАМЕ ДОБРО ОРГАНИЗИРАНО ЗДРАВСТВО

– Високата смртност од Ковид кај нас е затоа што ние сме нездрава нација, значи нашите граѓани многу пушат, пијат, јадат мрсно, не се активни, имаме лошо здравство, и сето тоа си дава резултат каков што имаме, тоа е реалносста за нас како народ и како држава.

Доктор Петличковски на Алсат М.