БОМБА НА СУДИЈАТА НАНЕВ: СО ДИГИТАЛИЗАЦИЈАТА, СУДОВИТЕ ЌЕ ЗАШТЕДАТ 15 МИЛИОНИ ЕВРА ГОДИШНО НА ХАРТИЈА, ПИСМА, ТОНЕРИ, ПРИНТЕРИ…

– Со дигитализацијата на судството ќе заштедиме 15 милиони евра годишно на хартија тонери принтери пошта и останато… Притоа ќе се подобро транспарентноста и ќе се олесни работата на адвокатите и судиите и сите странки во судовите.

Судијата од Кавадарци, Лазар Нанев на денешниот прес во влада на тема дигитализација на судството.

Link with us
Game bài đổi thưởng