БОМБА НА ВЕНКО ФИЛИПЧЕ: ЕВЕ КАКО ЌЕ ИЗГЛЕДА НОВИОТ КЛИНИЧКИ ВРЕДЕН 500 МИЛИОНИ ЕВРА, ВМРО ДПМНЕ УЧЕСТВУВАШЕ КОНСТРУКТИВНО СО ПРЕДЛОЗИ КОИ НИЕ ГИ ПРИФАТИВМЕ ВО ПРАВЕЊЕТО НА ЗАКОНОТ ЗА ИЗГРАДБА НА НОВИОТ КЛИНИЧКИ

– Имавме стара физибилити студија стара 10 години, таа ја ревидиравме со помош на австриската влада, за потоа да пристапиме кон павење на предлог законот за изградна на нов клинички центар во што ВМРО ДПМНЕ учествуваше конструктивно со доста добри предлози кои беа прифатени и внеени во предлог законот. Таа мала книшка од 25 страни со која мафта Мицковски е само записник од работната група меѓу министерството и преставник на ВМРО ДПМНЕ во процесот на ревидирање на физибилити студијата. Проект се уште нема затоа што тоа ќе биде дел од тендерската постапка, фирмата која ќе го изведува ќе треба да изработи и проект. Предлагаме во законот да се изнајми финансиска реномирана институција од ЕУ која ќе даде анализа дали понудата од изведувачот е финансиски оправдана затоа што решивме да нема повеќе изведувачи на тендерот туку двата изведувачи да дадат заедничка понуда, се работи за француска и германска компанија кои имаат екпертиза во изградба на болници (француската) и опремување и одржување на болници (германската). Бидејќи сакаме да ги користиме знаењата на двете компании решивме да им понудиме да настапат заеднички во изградбата на новиот клинички центар.

Венко Филипче објасни за процесот за изградба на клинички центар при што покажа и фотки како тој ќе изгледа.

– Овој габарит на клинички центар не може да се гради никаде на друго место освен во Ѓорче Петров на државно земиште каде нема да мора да правиме експропријација на приватно земјиште. Болницата ќе биде со 125 000 квадрати по цена од 4000е по квадрат со принцип клич на рака значи изградена и опремена со опрема болница плус обучен кадар и 10 години одржување на истата.

tải go88 go88 bảo trì

https://taigo88is.tumblr.com/

tải go88 sunwingo88 go88 club