БОМБА НА ЗАЕВ: БЛИЗУ КАВАДАРЦИ ДОМАШЕН ИНВЕСТИТОР ЌЕ ВЛОЖИ 250 МИЛИОНИ ЕВРА ВО МОДЕРНА ЖЕЛЕЗАРА СО ЕКОЛОШКА ГЕРМАНСКА ОПРЕМА ЗА ПРОИЗВОДСТВО НА МАКЕДОНСКИ ЧЕЛИК!

Следната е големата инвестиција, домашна македонска за фабрика за производство на македонски челик со целосно еколошка документација и дополнително 50 мегавати фотонапонска електрана, вредноста е 250 милиони евра, се работи за комплетно германска опрема со сите еколошки сертификати.

Инвестицијата е по пат на Законот за стратешки инвестиции каде што очекуваме поддршка од сите затоа што се работи за извонреден проект за најмодерна технологија, еколошки заокружена и треба да генерира производство од пола милијарда евра извоз во периодот којшто пред стои откако ќе биде пуштена во употреба. Државата овде ќе вложи 25 милиони евра.

Премиерот Заев на денешниот прес по повод новите инвестиции кои се предвидуваат во следниот период.

Link with us
Game bài đổi thưởng